Welkom op Yinfo.nl, alle informatie voor pubers & jongeren.

seks en liefde

seks en liefde vragen en antwoorden voor jongeren

 

Voorlichtingsbrochure over pubers en seks klik hieronder op de link om te openen

Pubers en seks 2007

 

Seks en liefde vraag en antwoord: Jongens zitten steeds aan me en willen seks

Quincy (15) Ik heb een vraag in vergelijking met mijn vriendinnen heb ik wat grotere borsten. In de klas wordt ik hier veel op aangesproken. Er zijn ook jongens die constant opmerkingen maken en laatst was er zelfs een jongen die aan me zat. Ik ben bang dat het erger wordt. Ik durf het niet te vertellen. Wat moet ik doen?

Antwoord

Het komt jammer genoeg steeds vaker voor. Jongens en mannen zullen steeds manieren vinden en dingen doen die jij niet altijd leuk vindt. In zo’n geval is er maar een oplossing! Maak ze duidelijk dat je het niet leuk vindt en het ook niet accepteert. geef ze een duidelijke waarschuwing en zeg dat je anders maatregelen neemt. Gaan ze daarna noch steeds door informeer dan een vertrouwenspersoon op school , of iemand van de schoolleiding doe je kunt vertrouwen. Zij zijn gewend daar op een goede manier mee om te gaan.

 

Seks en liefde vraag en antwoord: Zij wil steeds dat ik begin

Mark (17) Ik heb al 10 maanden een lieve vriendin. We gaan goed met elkaar om en het is erg leuk. Alleen als we gaan vrijen wil zij dat ik altijd begin met voelen, strelen en betasten. Zij gaat er lekker voor liggen en speelt nooit met mij. Iedere keer dat ik daarover begin zegt zij dat de jongen moet beginnen maar ik vind afwiiseling veel leuker. Is toch ouderwets dat alleen man initiatief neemt?

Antwoord

Je hebt helemaal gelijk, het is best ouderwets om te verwachten dat alleen de man het initiatief neemt!. Het is ook veel leuker als je dat afwisselt. Mischien vindt je vriendin het moeilijk om wat bij jou te doen. Laat haar weten wat je fijn vindt en help haar daarbij. Blijf er ook over praten en vertel waarom je afwisseling leuk vindt

Seks en liefde vraag en antwoord: Te snel klaar komen

Tim (16) Ik heb 2 aanden verkering met een leuke meid. Sinds kort hebben we het ook met elkaar gedaan. Viel alleen een beetje tegen omdat ik bijna direct klaar kwam. Zij was daardoor een beetje teleurgesteld. Kan ik daar wat aan doen?

Antwoord

Het komt bij heel veel jongens voor dat ze te snel klaarkomen. Je kunt gelukkig wel leren het klaarkomen wat uit te stellen. Vaak ben je in een nieuwe relatie zo opgewonden dat je het bijna niet kunt uitstellen. Toch zijn er een paar tips. Leer aan te voelen wanneer je bijna klaar komt. Wanneer je dat voelt probeer dan aan iets te denken dat totaal niet met sels te maken heeft en waar je zelfs op af knapt, bijvoorbeeld je sporttas met vieze kleren, of die lelijke buurvrouw waar je van huivert. ook kun jij of je vriendin de knijptechniek toepassen. Vlak voordat je voelt dat je klaarkomt knijp je stevig in de rand net onder de eikel. Hierdoor verdwijnt de aandrang en kun te weer even door.

Seks en liefde vraag en antwoord: Ik wil aan de pil

Fernanda (15) Ik heb al bijna een jaar een lieve vriend. Hij geeft mij veel liefde Nu we regelmatig met elkaar seks hebben zou ik het liefste aan de pil gaan. Moet ik hiervoor naar de dokter en wordt je dan onderzocht?

Antwoord

Je kunt het beste naar je huisarts gaan of als je dat niet wilt naar de GGD. Lichamelijk onderzoek is meestal niet nodig De pil is een betrouwbaar voorbehoedsmiddel Bij goed gebruik is de kans dat je toch zwanger wordt extreem klein. Als je geen condooms gebruikt moet je wel zorgvuldig met de pil omgaan. Je moet de pil NOOIT vergeten te slikken en bij bijvoorbeeld aanhoudende diarree gewoon condooms gebruiken omdat de werking van de pil dan minder kan zijn. Ook opletten bij gebruik van andere medicijnen omdat dat de werking kan beinvloeden.

Seks en liefde vraag en antwoord: Hij is wel erg klein!

Jeffrey (16) Ik ben niet tevreden over de lengte van mijn penis. Slap is hij 6 centimeter en als hij stijf is 13,5 centimeter. Groeit hij nog verder?

Antwoord

Je hoeft je geen zorgen te maken! De lengte van jouw penis is gewoon gemiddeld! Een slappe penis is bij de meeste jongens tussen de 5 en 7 centimeter. Bij donkere jongens  wat langer en bij Aziatische jongens weer wat kleiner. In erectie liggen de maten dichter bij elkaar alles tussen de 12 en 18 centimeter is normaal. Voor goede seks is het veel belangrijker wat je er mee doet! Maak je dus geen zorgen. Bij de meeste jongens van 16 is de penis vrijwel volgroeid

Seks en liefde vraag en antwoord: hoe gaat de eerste keer?

Myrthe (16) Hallo ik heb een vraag. Ik heb nu 3 maanden verkering met een lieve jongen. We zoenen en strelen elkaar een beetje. Binnenkort wil ik een keer echt met hem naar bed maar weet niet hoe ik dat aan moet pakken en wat een jongen fijn vindt

Antwoord

Hallo Myrthe, allereerst moet je pas met elkaar naar bed gaan als jullie er allebei echt aan toe zijn!. Neem er de tijd voor zodat de eerste keer echt bijzonder en fijn is. Alhoewel het natuurlijk voor iedereen anders is toch een paar tips. Neem de tijd voor elkaar, zo kun je bijvoorbeeld eerst samen douchen en elkaar lekker masseren.Als je dat niks vindt kun je elkaar langzaam uitkleden, beetje strelen en zoenen. Bij een Jongen zijn de gevoelige plekjes de binnenkant van zijn dijen, ballen, eikel en toompje (de verbinding achterzijde eikel met penis) maar ook nek en borst. streel  zachtjes zijn lichaam en ga van boven langzaam naar beneden. Masseer (zachtjes!!) zijn ballen, en streel zijn penis. Beweeg met je vingers zachtjes over de rand van de eikel. Niet te lang want anders komt hij miscchien al klaar.  neem er de tijd voor en leer zo elkaar goed kennen. Natuurlijk kun je hem ook gewoon vragen wat hij fijn vindt!. En… gebruik een condoom

Seks en liefde vraag en antwoord: Mijn schaamlippen steken  uit

Paulien (15) Ik heb een probleem waar ik best wel over pieker. Mijn binnenste schaamlippen steken nogal uit. Ik kan ze wel 6 cm uitrekken. Als ik mijn bikini aan heb dan zie je ze echt zitten. Er zitten kleine witte bultjes op en ik vind het er vies uitzien alhoewel ik me goed was

Antwoord

Hallo Paulien. Als je er echt last van blijft houden is het goed om er een keer naar te laten kijken. Dat kan bij de huisarts maar ook bij GGD of Rutgers Stichting. Als blijkt dat je schaamlippen abnormaal groot zijn en/of jij er echt mee zit kun je overwegen ze operatief te laten verkleinen. Dit moet je echter wel met je ouder(s) bespreken of met een volwassene die je vertrouwt. Het is best een grote en moeilijke stap dus denk er goed over na.

Seks en liefde vraag en antwoord: kunnen we condoom 2x gebruiken?

Carlijn (15) Mijn vriend en ik gaan regelmatig met elkaar naar bed en nu vragen we ons iets af. Als mijn vriend direct na het klaarkomen zijn penis er uit haalt kan hij het condoom dan omhouden voor de tweede keer?

Antwoord

Hallo Carlijn, Het antwoord is nee. Je kunt een condoom maar 1x gebruiken. Ze gaan niet snel stuk, maar door een tweede zaadlozing kan dat wel gebeuren. Als je vriend het condoom eraf haalt en jullie willen daarna verder vrijen dan moet hij zijn penis wel eerst afspoelen. Dit om te voorkomen dat er zaad aan zijn penis kleeft dat in de buurt van jouw vagina terecht kan komen of via de handen aan de buitenkant van het condoom komt. Jullie kunnen pas weer een condoom omdoen als je vriend opnieuw een erectie heeft.

 

Ook een vraag? Stel hem hieronder (mag ook anoniem) en wij zoeken het beste antwoord

 

 

 

 

 

151 Thoughts to seks en liefde

 1. Anoniem Beantwoorden 24 juni 2012 at 20:11

  Ik heb een vraag. Ben een jongen van 17 jaar. Vroeg me af of er verschillende maten condooms zijn en hoe je weet of de maat goed is.

  #
  • admin Beantwoorden 24 juni 2012 at 20:15

   Er zijn inderdaad verschillende maten condooms verkrijgbaar. In bijna alle gevallen volstaat de regular maat. Een goede maat condoom sluit goed aan bij een stijve penis en kan niet afglijden. Als condoom echt te strak zit en pijn doet is het verstandig een maat groter te proberen. Als het condoom te gemakkelijk af gaat is een maat kleiner verstandig

   #
 2. R :3 Beantwoorden 19 oktober 2012 at 22:52

  Ik heb een vraagje!
  Ik heb dus een hele leuke collega.
  Ze zoekt ook wel oogcontact en lacht veel naar me.
  Ze heeft in het afgelopen half jaar veel dingen laten zien dat ze leuk zou kunnen vinden!
  Het zusje van mijn collega zit in de klas van mijn zusje en zijn vriendinnen.
  Het zusje van mijn collega zij dat ze me leuk vond..
  En mijn zusje had het terug gezegd.
  Na 2 dagen geleden moest ik iemand helpen op het werk.
  Ze wou heel graag dat ik met haar op een pad kwam te staan.
  Dus we hadden half 5 op een pad afgesproken.
  toen ik dus met die man langs haar liep zij ze : over 2 minuten naar het pad oke?
  Waarop ik glimlachte is goed. Toen zij die man dat ik veel liefde uitstraalde.
  Uiteindelijk moest ik blozen en lachen.
  Toen ik op dat pad aankwam bleek het dat ze het gelach gehoord had.
  Ze had me bijna 10000x gevraag waar lachte je om. en ik maar zeggen.
  Dat is niet iets dat ik zomaar kan vertellen.
  Volgens mij begreep ze het uiteindelijk en zij ze : Het is misschien ook beter voor jezelf als je het vraagt.
  ik werd zo nieuwsgierig dat ik het uiteindelijk vroeg wat ze ermee bedoelde.
  Ze zij : Als je iets wilt moet je het gewoon vragen.
  En ik heb het nooit over willen gehad :/
  Toen zij ik nogmaals dat ik het niet zomaar zo durfde te vragen.
  Toen zij ze : Het maakt me niet uit als je het nog niet wilt vertellen hoor.
  Wat bedoelt ze hiermee betekend het iets?
  Plz help :/

  #
  • admin Beantwoorden 20 oktober 2012 at 11:26

   Beste

   De signalen zijn wel duidelijk. Heel eerlijk denk ik dat ze graag verkering met je wil. Ik heb de indruk dat jullie het allebei niet durven te vragen. Als je haar echt leuk vind vraag haar dan als jullie met z’n tweeën zijn of ze jouw vriendin wil worden! Als je dat (nog) niet durft zeg dan dat je het leuk zou vinden om elkaar wat beter te leren kennen. Is eng maar geloof me het werkt meestal wel. Het ergste wat je kan gebeuren is dat zij zegt dat ze dat niet wil. Als je dan niet wil toegeven dat je wat meer wilde dan alleen vriendschap kun je altijd zeggen dat je bedoelde dat je haar graag wat beter wilde leren kennen.

   Heel veel succes! maar komt echt allemaal goed!

   #
 3. S Beantwoorden 22 oktober 2012 at 19:15

  Heey ik heb ook een vraag je… Laatst toen we familie weekeind hadden was ik een beetje aan het flirten met me neef maar ik heb al een vriend en hij een vriendin dus ik tijdens het eten beetje voetje vrijen en hij deed dat terug dus ik liep naar boven nar de wc en hij kwam mee dus ik was klaar met plassen stond hij me daar op te wachten pakt hij me vast bij me gevoelige plekje en begind me te strelen en zoenen ik dacht wtf maar wast best lekker dus gingen wij stiekem naar de zolder daar Sint een oud bed daar hebben we heerlijk geneukt maar zonder condoom….. Ik zij dat ik de pil nam…… Ben ik dis vergeten en ben dus nu al een maand niet ongesteld geweest en misselijk dus weet niet wat ik moet doen …. Please help!

  #
 4. Roy Beantwoorden 15 januari 2013 at 21:27

  Hallo ik denk dat ik raar ben ik hou van mezelf bijna elke dag aftrekken maar ikdurf nog niet een smet mijn vriendin tezoemen ben ik eem schijtwrd en ik ben 13

  #
  • admin Beantwoorden 15 januari 2013 at 22:05

   Hallo Roy (ik heb je echte naam even aangepast)
   Ik denk dat je helemaal niet raar bent, als je 13 bent zit je vaak pas net in puberteit. Je lichaam verandert en je ontdekt je lichaam ook. Dat is heel normaal. Daarbij hoort ook jezelf aftrekken. Heeeel veel jongens doen dat hoor. De een wat vaker dan de andere maar er zijn er genoeg die dat iedere dag doen. Wat dat betreft heel normaal. Zoenen met je vriendin is misschien gewoon nog even wennen. Dat moet je pas doen als je daar allebei aan toe bent en dat komt echt vanzelf! Geloof me. Je bent dus absoluut niet raar.

   #
  • henk Beantwoorden 5 februari 2014 at 20:04

   je moet niet bang zijn om te zoenen het is lekker en als je het wil moet je er gewooon voor gaan tip doe je ogen dicht deed ik ook de eerste keer

   #
 5. michael Beantwoorden 21 januari 2013 at 20:45

  Hai ik heb een probleem. Ik ben een nogal stille jongen maar toch een beetje meidenfreak. Een paar keer heb ik et al gehad dat als ik met meiden whappte en skypte en hyvde dat ik dingen voor haar begpn te voelen maar was telkes niet zeker en erg onzeker karakter. Zou dat verliefdheid zijn of iets anders? Please help me

  #
  • admin Beantwoorden 22 januari 2013 at 05:57

   Hallo Michael (ook hier weer ff naam aangepast)
   Dit lijkt op de eerste tekenen van verliefdheid, als jij een speciaal gevoel hebt, en dat heb je als ik het zo lees, dan kan dat prima de eerste fase van verliefdheid zijn. Zo gaat het in de eerste fase vind je een meisjes bijzonder, extra lief en voel je net iets anders, daarna ga je ontdekken of de liefde van beide kanten komt door elkaar wat beter te leren kennen, dat kan op school, met sport eigenlijk met allerlei dingen en daarna ga je vaak keer iets leuks met elkaar doen. Zo ontdek je of je wat voor elkaar voelt. Veel succes!

   #
  • Melissa Beantwoorden 18 februari 2013 at 16:47

   Beste Michael doordat je nu in de pubertijd zit is het zo dat je steeds lichamelijker aangetrokken voelt naar meisjes. Je bent vast geen meidenfreak wees wat minder verlegen flirt erop los misschien krijg je wel een vriendin maar behandel meisjes wel met respect wees lief dat waarderen ze erg.succes!

   Groetjes
   Melissa

   #
 6. Danielle Beantwoorden 7 februari 2013 at 17:53

  Hay, ik had een vraagje

  Ik zit op het hbo in Utrecht en zit nu in m’n tweede jaar. Vorige jaar zat ik in een andere klas maar ben nu overgeplaatst. Maar nu komt het er zit een jongen bij me in de klas en volgens mijn vriendinnen ziet hij me wel zitten. Hij kijkt me altijd heel lang aan (is mij sindsdien ook opgemerkt) en hij smst mij over dingen wat hij ook aan klasgenoten kan vragen. Ook zijn de gesprekken soms mest close met bijvoorbeeld “ja mevrouwtje, ik doe m’n best”. Nou ben ik er dus ook achter gekomen dat ik het erg leuk vind als hij tegen me praat en als het gesprek soms een beetje stom ten einde loopt vind ik dat jammer. Ook zitten we vaak samen in de trein naar huis en vallen er vaak ongemakkelijke stiltes. Laatst ging ik met de auto naar een museum wat we gingen bekijken en vroeg hij of hij mee kon rijden, het was super gezellig en hebben erg gelachen! Mja dat kan dus ook gewoon als vrienden.. Hoe kom ik hier achter? Hihi. Liefs Denise

  #
  • admin Beantwoorden 7 februari 2013 at 20:21

   Hallo Danielle (naam even gewijzigd)

   Als je het voorzichtig wilt aanpakken, vraag hem dan een keer of hij het leuk vindt om een keer met jou naar een concert, feestje of iets anders wil gaan. Daarmee hoef je nog niet direct te zeggen dat je (misschien) verliefd bent. Op deze manier leer je hem wat beter kennen en merk je of jullie elkaar wederzijds leuk vinden. Aan het eind van de avond kun je zggen dat je het leuk vindt en graag nog een keer afspreekt. (En er is altijd weg terug: gewoon goede vrienden) Als je naar een paar keer echt merkt dat je wat voor hem voelt, zeg het hem als jullie met zijn tweeën zijn! Heel veel succes, en geluk

   #
 7. Linda Beantwoorden 18 februari 2013 at 18:31

  hallo,
  ik heb ook een vraag!
  ik heb verkering met een jongen maar mijn ouders mogen hem niet. mijn ouders weten ook niet dat ik verkering heb. en ze hebben ook gezegt dat ik echt geen verkering met hem mag!wat moet ik nu doen?
  en ik heb nog een vraag..
  als ik met hem sms of bel ofzo wil ik heel graag met hem (tong)zoenen.. maar als ik hem zie durf ik niet meer! wat moet ik nu doen?
  groetjes Linda

  #
  • admin Beantwoorden 18 februari 2013 at 21:12

   Beste Linda,

   Veel ouders reageren in eerste instantie zo, dat komt vaak doordat ze jou nog als hun (kleine) dochter zien. geen jongen is goed genoeg voor hun dochter! Wat vaak werkt is om niet te snel te gaan. Laat ze even wennen, of introduceer hem eerst al gewoon een vriend. Op die manier kunnen ze een beetje wennen. ook kun jij af en toe de positieve dingen van hem wat meer benadrukken. Laat vooral merken hoe attent en goed hij voor jou is!Stapje voor stapje wennen ze aan de nieuwe situatie en vaak gaat het dan beter En dan nu het tongzoenen, het is heel normaal dat je de behoefte hebt om te tongzoenen, je bent verliefd! En als je hem dan ziet is het ineens eng. Neem van mij aan dat vrijwel iedere jongen het helemaal geweldig vindt om met een meisje te tongzoenen. Begin gewoon met beetje strelen, dan zoenen en als je merkt dat hij het ook leuk vindt beweeg je beetje met je tong rondom zijn mond. De rest gaat dan bijna vanzelf. Ik begrijp echt goed dat je het eng vindt hoor dus heel veel succes!

   #
 8. bangertje Beantwoorden 25 maart 2013 at 22:03

  Haii allemaal,
  Ik heb een probleem, ik ben super bang dat ik zwanger ben maar ik ben pas 14!
  Ik ben met me vriend naar bed geweest en hij kwam klaar maar niet in me maar tussem me boven benen em kontje zei hij.
  We hadden geen condoom gebruikt enzo.
  Maar me buik is opgezwollen en het is ongveer 2 weken geleden gebreurd.
  Maar ik kan ook slecht naar dr wc dus het kan door ook aam liggen maar ik twijfel ik ben echt bang.
  Please geef hier snel antwoord op !
  Xx bangertje

  #
  • admin Beantwoorden 25 maart 2013 at 22:52

   Hallo Bangertje,

   Als hij echt niet in je geweest is is kans klein dat je zwanger bent, Voor morning afterpil is het nu te laat maar mocht je alhoewelkans klein is zwanger zijn dan kun je abortus pil kuur doen. Belangrijkste is wanneer je ongesteld moest worden. Als dat niet binnen paar dagen na de verwachte datum komt dan kun je bij etos of andere drogist voor 9 euro zwangerschapstest kopen. Mocht je dan zwanger zijn dan kun je anoniem naar GGD arts, huisarts ( hij mag niets vertellen aan anderen!)of bepaalde ziekenhuizen voor abortus pil kuur. Maar nogmaals kans is niet zo heel groot maar veiligheid voor alles. Veel sterkte

   #
 9. Yeto Beantwoorden 5 april 2013 at 07:23

  Beste moderator,

  Ik heb een meisje in mn klas zitten met wie ik het bijzonder goed kan vinden. Ik praat veel met d’r, zit veel naast d’r (onder het mom van, ik moet je opvoeden) en ik spreek d’r uren per dag via msn, facebook, sms e.d. Ik vind d’r erg leuk maar niets is concreet. Ik geef haar veel complimentjes, zij mij. Ik vertel haar alles, zij mij. Ik help haar met dingen die ze niet snapt, en dat vindt ze erg leuk. Ik heb is op internet zitten zoeken naar middeltjes om te peilen hoe erg de sympathie voor mij bij haar te vinden is.

  1 ervan is complimentjes geven, die veel genoemd wordt op diverse fora. Dat doe ik vaak, als gevolg daarvan zegt, nou dankjewel, of haha dat zegt iedereen. Ik mis daarin de echte dankbaarheid om dat zo maar te zeggen, zo van, wat leuk dat je dat zegt.

  Nog een techniek die ik vaak tegenkom is humor. Ik gebuik veel humor, zij wederzijds. We kunnen enorm leuk om/met elkaar lachen. Als ze lacht om mij, wordt ik daar blij van. Op fora wordt verteld, als een meisje vaak om je lacht, dan vind ze je leuk. Ze lacht veel om me, maar ik kan niet peilen of ze me echt leuk vindt.

  Lichaamstaal. Veel te vinden op het internet. In welke positie zit ze t.o.v. jou (vaak naast me dus), zit ze veel aan d’r haar, ze kopieert mijn houding wel is, ze raakt me nogal is aan. Tekenen die in mijn voordeel spreken. Maar ja, egt overtuigd ben ik niet.

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik weet wat ze van me vindt? Ik ben niet nogal iemand die gewoon tegen iedereen zegt, hee schat, ik vind je leuk, ga je mee uit. Niet zo recht voor de raap. Ik ben nogal analytisch aangelegd. Achter iedere opmerking van haar probeer ik de dubbele laag naar boven te krijgen. Dat laat ik absoluut niet merken, maar in mn hoofd probeer ik de diepere laag te begrijpen.

  Ik zal een beeld van het meisje schetsen. Ze is zeer goed bij. Erg slim en intelligent (wat ik ook vaak zeg tegen d’r). Zij is net als mij geen typ om te zeggen, ik vind je leuk man! Maar erg zelfverzekerd. Erg zelfverzekerd. Ze zegt nooit: ik heb zin in om te gaan shoppen dan en dan, maar niemand kan met me mee. Dan had ik die kans graag gegrepen en gezegd, ik weet wel een leuke winkel, ga je mee, oid. Of ze zegt vrijwel nooit, ik verveel me, kheb zin om wat te gaan eten in de stad. Ligt dat aan haar persoon of is ze bang dat ze een ‘gevaarlijke’ opmerking plaats waaruit ik kan afleiden dat ze me toch een beetje leuk vind. Want daar is ze slim genoeg voor om die opmerkingen te vermijden.

  Al met al, tis geweldig leuk contact, we spreken elkaar vaak, maar de echte ‘vleiende’ opmerkingen en de mee-uit vragen blijven echt uit. Ik weet wel dat ik de aangewezen persoon ben als man om dat te doen, maar toch ze geeft weinig signalen. Kzal er toch 1 noemen. We hadden het over haar kookkunsten. Ik zeg, ik wed dat jij beter kan koken dan mn moeder. Ze zegt, nou kom een x eten dan! Ik zeg prima, leuk! Maar ik weet drommels goed dat het in de waterval van vergetelheid valt. Dat het niks concreets wordt. Moet ik in deze situatie er over een paar weken weer op terug in haken of moet ik het laten rusten en af wachten of ze zegt: je zou toch een keer komen eten hier? Ik vind het wel leuk om bij haar te eten, maar ik ga natuurlijk liever naar een restaurant, wat ik dan vervolgens niet durf te zeggen. Voor de goeie orde, de ‘leuke en complimenterende opmerkingen’ vinden meestal plaats via social media, en op school spreek ik dr veel, maar gaat het over oppervlakkigere zaken. Conclusie: we praten over alles, behalve over de liefde. Onze band is totaal niet voorzichtig, we zitten elkaar op een leuke manier op de huid en we hebben het over elkaars positieve kanten, maar over liefde-gerelateerde zaken is het onbedoeld voorzichtig. Ik durf niet te zeggen, zin om wat te gaan drinken? Als ze me afwijst kan ik door de grond zakken. Ze zal me raar aankijken en het tegen dr beste vriendin zeggen (waar ik overigens een zeer goed band mee heb, maar die al verkering heeft) en hoe graag ze het voor zich zou houden, het gaat als een lopend vuurtje de school door, en ik zit nog twee jaar bij d’r in de klas, gelukkig, maar mocht ze me afwijzen, is mn lot bezegelt.

  Heeft u misschien tips over hoe dit aan te pakken of hoe te peilen of ze me echt leuk en bijzonder vind? Ik hoop echt dat u me verder kan helpen.

  #
  • admin Beantwoorden 5 april 2013 at 17:04

   Hallo Yeto

   Wat jij beschrijft is heeeeeel herkenbaar voor de meeste jongens (en meisjes!) Ik weet niet hoe oud je bent maar zal een jaar of 15-16 zijn als je nog 2 jaar op school zit. Voordat ik antwoord geef wil ik je even gerust stellen: De meeste jongens vinden het naar en eng om afgewezen te worden, het maakt ze onzeker en zijn bang dat iedereen ze er op aanspreekt. In de praktijk valt het erg mee en hoort het bij het vinden van een leuke vriendin maar dat weet je pas als je het zelf hebt meegemaakt.

   Om wat voorzichtiger te werk te gaan een paar tips: Je aanpak om te zeggen dat je wed dat zij beter kan koken dan jouw moeder is slim! Alleen als zij daarop reageert moet je direct doorpakken. In dat geval als zij zegt komt een keer eten kun je zonder problemen zeggen: morgen 19.00 uur doen want ik wil dat echt wel eens zien. Ook humor is een goede manier, nadeel is dat het wat oppervlakkig kan blijven waardoor je niet kunt peilen hoe het zit :)

   Wat je kunt proberen is om uit te vinden waar en of ze uitgaat en haar daar “toevallig” tegenkomen. Deze truc kun je ook doen bij haar sportwedstrijden/sportschool , of wanneer je zou weten dat ze naar iets toe gaat. Bedenk van te voren wel waarom je daar was. Vraag desnoods een vriend om je verhaal te bevestigen. Op het moment dat je haar tegenkomt kun je zeggen he wat leuk dat jij hier ook bent en wat toevallig, zullen we even wat drinken? Zo merk je stap voor stap of ze het echt leuk vindt en kun je haar uitnodigen bij jou thuis. Het is niet makkelijk maar zo werkt de liefde, zeker als jullie allebei wat terughoudend of verlegen zijn.

   Voordeel is wel dat je met deze aanpak altijd terug kan en nooit uitgelachen kan worden. Ik hoop dat aanpak werkt (laat het nog even weten!) en heeeeel veel succes! Ga ervoor!

   #
 10. Emma Beantwoorden 14 april 2013 at 21:47

  Wat als je een jongen leuk vindt en hebt er al een relatie mee gehad
  En hem al gezoend op zijn wang toen en droomt altijd over hem
  En hij wilt geen relatie meer

  #
  • admin Beantwoorden 20 april 2013 at 22:24

   Hallo Emma

   Soms kan het zijn dat een relatie beter wordt als het een tijdje uit geweest is. Het geeft beiden tijd om te denken en om te begrijpen wat de relatie echt inhield. Dat kan ook betekenen dat je juist meer overtuigd wordt dat je toch wat minder bij elkaar past. Hoe jammer ook maar dat hoort bij het zoeken naar de juiste partner en je echte liefde. Het is een moeilijke periode en ook zwaar. Het klinkt gek, maar alleen tijd gaat je helpen: of het wordt duidelijk dat julle toch niet zonder elkaar kunnen of toch niet bij elkaar passen. Veel sterkte!

   #
 11. demy Beantwoorden 16 juni 2013 at 15:46

  ik heb een vraag…. ik heb een vriendje en hij is echt super lief, we hadden laast afgesperken en films gekeken. toen we de film aan het kijken waren heefthij aan mijn kont en borsen gezetten, maar dit is nu mijn vraag hij heeft dus aan mijn kont en borsten gezetten maar hij heeft me nog niet gezoent is dit raar?

  groetjes: demy
  XXxxXX

  #
  • admin Beantwoorden 16 juni 2013 at 16:25

   Hallo Demy

   Ik kan je gerust stellen, Op jullie leeftijd is liefde één grote ontdekkingreis. Je probeert van alles en kijkt wat je leuk vindt en hoe je zaken moet aanpakken. Dat geldt ook voor jouw vriendje. De ene jongen is wat meer verlegen en begint met voorzichtig strelen en beetje zoenen en de andere is wat meer gericht op borsten en/of billen. Wanneer je het niet prettig vindt geef dat dan aan , dat is belangrijk. Ook kun je zelf initiatief nemen en beginnen met zoenen. Niets moet. Ga samen uitvinden wat jullie leuk en fijn vinden. Veel succes

   #
 12. broei Beantwoorden 14 juli 2013 at 22:33

  K ben een jongen van 15 en mijn vriendin is 14 we zijn allebij wel verlegen (zei meer dan mij ) alleen ze durft niet te zoenen we hebben het er al over gehad enz. Maar ze zegt later ze is heel erg verlegen maar wat kan ik daar aan doen dat ze minder verlegen wordt en ik zelf ook

  #
  • admin Beantwoorden 18 juli 2013 at 11:00

   Hallo
   Probeer uit te vinden waarom ze niet durft te zoenen, misschien is ze bang dat anderen jullie zien of dat haar ouders/broers of zus binnenkomen. Zorg dus voor een rustige plek waar jullie absoluut alleen zijn. begin rustig met een kus op haar wang en ga stapje voor stapje verder. Vraag of zij het fijn vindt en ga daarna door. Ik weet niet hoelang jullie elkaar kennen maar het wordt sowieso makkelijker als jullie elkaar langer kennen. Praat er ook eens over als jullie relaxed met elkaar zijn en vraag haar gewoon waarom ze zoenen beetje eng vindt. Heel veel succes!!

   #
   • broei Beantwoorden 18 juli 2013 at 22:12

    Ze heeft inmiddels verteld dat ze het NOG niet wilt omdat het haar eerste keer wordt

    #
 13. timothy Beantwoorden 17 juli 2013 at 21:13

  Hoi, ik heb een vraag. Iedere jongen (ik ben er zelf ook een) heeft al gezegd dat ze zaadlozing hebben gehad en als ze gaan rukken dat er dan sperma uit hun piemel kwam dus ik ging dat ook eens doen en er kwam maar een of 2 kleine druppels er uit en het was eeb beetje wit en geel was dat nou dus sperma of plas want het was wel weinig en bij die andere jongens niet alvast bedankt voor het antwoord!!

  #
  • admin Beantwoorden 18 juli 2013 at 10:55

   Hallo Timothy
   Niets om je zorgen over te maken. De hoeveelheid sperma varieert en is gemiddeld ongeveer een klein theelepeltje. Bij sommige jongens wat minder bij andere wat meer. Ook kan het zijn dat het voorvocht is geweest dat is vaak maar paar druppels en is melkachtig wit meestal. Spermakleur is afhankelijk van wat je eet en kan gelig of wat witter zijn. Als je iedere dag masturbeert wordt de hoeveelheid zaad ook wat minder. Als je paar dagen niet masturbeert zal het dus meer zijn. Plas kan het niet zijn want je lichaam zorgt ervoor dat sperma en urine keurig gescheiden zijn. Hoop dat dit antwoord je vraag beantwoord

   #
 14. Anoniem Beantwoorden 28 september 2013 at 15:23

  Hey,
  Ik heb een probleempje.
  2 jaar geleden was ik verliefd op een meisje.
  Mijn “vriend” had het voor mij verkloot door allemaal onzin rond te zeggen, dat ik foto’s van haar had op mijn mobiel en kamer. Dat was niet waar! Dat schrok haar natuurlijk af en het werd niks.
  Nu, 2 jaar later, ben ik weer verliefd geworden op een vriendin van haar.
  Heb ik nog kans? Waarschijnlijk is iedereen het alweer vergeten. Maar diegene waar ik verliefd op ben gaat mij drumles geven. Dus we zien elkaar wel.

  Groeten

  #
  • admin Beantwoorden 29 september 2013 at 19:21

   Hallo

   Ik denk dat je zelfs een hele grote kans maakt. Je kunt in de drumlessen laten zien dat je niet de jongen bent die ze dachten dat je was. Begin er niet de eerste les meteen over maar als er vertrouwen is kun je gewoon eerlijk zeggen dat je verliefd bent en dat de verhalen die er verteld werden gewoon niet waar waren. Heel veel succes!!

   #
 15. vragende anoniempje Beantwoorden 30 september 2013 at 11:45

  Heeft u tips hoe ok mehet besten fijn kan vingeren ?

  #
  • admin Beantwoorden 4 oktober 2013 at 21:24

   Hallo Anoniempje,

   Hoe je jezelf beste kan vingeren is gewoon een kwestie van uitproberen. Voor veel vrouwen en meisjes is het belangrijk dat je de clitoris goed stimuleert. Dat is bobbeltje aan bovenkant van je vagina. Door uitproberen ontdek je wat je fijn vind en wat bij jou beste werkt

   #
 16. Lauraaatje xx Beantwoorden 4 november 2013 at 00:00

  Hey, ik heb echt een probleem! Ik ben een paar dagen geleden naar bed geweest met een jongen. Nu ben ik bang dat ik zwanger ben.. En ik ben nog maar 13! Maar wat moet ik nu doen?! Ik kan toch niet naar mijn ouders gaan en zeggen: ik denk dat ik zwanger ben.. Ze weten ook niet eens dat ik het al gedaan heb dus.. Die gaat echt flippen dan!!!!!!……… HELP ME?!??!??! Wat moet ik nu doen?! Maar ik weet wel niet zeker of ik zwanger ben.. Ik hoop nog altijd van niet!! Heel erg bedankt!!

  #
  • admin Beantwoorden 4 november 2013 at 08:44

   Hallo,
   Ik kan me voorstellen dat je je ongerust maakt. Als het korter dan 3 dagen geleden is dat je seks hebt gehad moet je onmiddelijk morningafterpil gaan halen. Dat kan bij huisarts of grote drogist als Etos meestal alleen verkrijgbaar in de grote steden!!! Ook kun je het proberen of apotheek hem aan je wil meegeven

   Het beste is als je even naar je huisarts gaat. Hij/zij heeft geheimhoudingsplicht en zal het niet zomaar aan je ouders vertellen. Als je dat niet wilt kun je in veel steden naar arts bij zorginstelling.

   Als het langer geleden is dan 3 dagen zijn er ook voldoenden mogelijkheden. Bespreek deze met een arts. Hieronder vind je de mogelijkheden:

   http://www.yinfo.nl/ongewenst-zwanger-dit-moet-je-doen/

   Heeeeeeel veel sterkte en succes en laat even weten hoe het afloopt.

   #
 17. Hopeloos meisje Beantwoorden 4 november 2013 at 00:08

  Hallo!
  Ik heb een probleempje..
  Ik ben een meisje van 12.
  Er zit een leuke jongen in mijn klas.. Hij is heel lief en grappig ensow..
  Maar ik weet nu niet goed of ik op hem ben en/of hij op mij…
  Als we aan het praten zijn word het soms heel stil en dan kijken we elkaar recht in de ogen, en dat voelt zo fijn..
  En hij komt altijd bij me zitten en dan lijkt het alsof hij steeds dichter komt. Maar misschien is dat gewoon vriendschappelijk?
  Ik weet echt niet meer wat ik moet doen.. Ik heb mijn vraag al aan heel veel mensen gesteld, maar telkens krijg ik daar geen antwoord op.. Ik lig hier nu echt wakker van,en morgen zie ik hem terug.. Ik kan echt niet slapen!!! Ik weet totaal NIET wat ik moet doen of zeggen morgen.. Dus help me?! Kusjes

  #
  • admin Beantwoorden 4 november 2013 at 09:00

   Hallo

   Het is heel duidelijk dat hij je leuk vindt :) Alleen nu moet je gaan uitvinden of hij je meer dan gewoon leuk vindt. Ik begrijp dat je niet weet wat je moet doen. Aan de ene kant is het best spannend en af en toe eng en aan de andere kant wil je gewoon weten of hij ook op jou verliefd is. Toch wat tips. Probeer uit te vinden of hij bijvoorbeeld sport en wedstrijden speelt. Dan kun je achteloos langslopen als wedstrijd begint en zeggen dat je toevallig even bij vriendin langs ging en hem zag lopen. Op die manier heb je even buiten school contact en is het makkelijker om praatje te maken. Dat werkt vaak goed. Als je het durft kun je zeggen dat je hem best leuk vindt. Als hij dan antwoord met “ik jou ook”dan kun je de volgende stap zetten. Zeg dat je toevallig iets lekkers in weekend kookt omdat je van koken houdt of hij zin heeft om te komen proeven. Dan neem je hem mee naar je kamer en dan zie je vanzelf wat er gebeurt. Heel veel succes en laat even weten of het gewerkt heeft!!

   #
   • BestFriendx Beantwoorden 5 november 2013 at 00:02

    Heey!!! Ik heb best wel medelijden met m’n vriendin.. Zij vind een jongen heel erg leuk en zou echt alles voor ‘m doen.. Maar nu is het probleem; de laatste tijd doet hij zo afstandelijk tegen haar.. En hij is ook een goede vriend van mij dus is hij nu vaak bij me. Ik wil m’n vriendin echt niet jaloers maken ofzo door bv. Veel met hem om te gaan enz..maar de laatste tijd heb ik echt het gevoel dat hij op mij is. En dat vind ik echt heel rot! En vooral voor m’n vriendin :( wat moet ik nu doen? Misschien moet ik minder met hem omgaan ofzo..? Want ik zie echt aan haar (m’n vriendin) dat ze jaloers is.. En hij flirt ook enzo. Dat is echt h een duidelijk!! Dus help me pleeeeaaase? Xxxxxxxx

    #
    • admin Beantwoorden 5 november 2013 at 01:20

     Hallo, is lastig probleem waarin jij (helaas) zult moeten kiezen. Het is duidelijk dat jouw vriendin en haar vriend geen goede relatie meer hebben. Hij voelt waarschijnlijk wel wat voor jou. Als je hieraan toegeeft zet je zeer waarschijnlijk je vriendschap met je vriendin op het spel. Enige wat je zou kunnen doen is er met haar op geschikte moment over praten en openkaart spelen. Als zij vindt dat je niet meer met hem moet omgaan en jij je vriendschap met je vriendin belangrijkste vindt, zul je afstand tot hem moeten nemen. Leg hem dan wel duidelijk uit waarom. Hij begrijpt dat waarschijnlijk prima en zo kun je wel een normale vriendschap met hem houden waarbij je elkaar af en toe ziet. Voordat je stap zet, denk goed na wat je zelf echt wilt: een leuke vriend of lieve vriendin. heel veel sterkte

     #
 18. Lucy Beantwoorden 4 november 2013 at 15:27

  Hoi. Ik heb een vraagje waar ik al super lang mee zit. Als ik op internet bijvoorbeeld seks kijk, kijk ik veel liever naar lesbische seks, dan naar hetro. Nog zo iets, ik wil heel graag seks, maar dan met een meisje. Maar ik ben nog nooit verliefd geweest op een meisje. Alleen op jongens. Ben ik nu tóch lesbisch of niet?

  #
  • admin Beantwoorden 5 november 2013 at 01:14

   Hallo Lucy
   In de puberteit is het heel normaal dat je ook naar bijvoorbeeld lesbische films kijkt. Dat betekent niet dat je daardoor lesbisch bent. Misschien vind je het gewoon spannend of ben je op zoek naar wat je wel en niet fin en leuk vindt. Dat hoort allemaal bij deze fase in je leven. Als je nu op jongens verliefd wordt zal dat waarschijnlijk wel zo blijven. Ook is het zo dat een mens nooit 100% op andere geslacht valt. Het komt voor dat je op beide geslachten valt (bi-sexueel) of op eigen geslacht (homoseksueel) of op andere geslacht (hetero seksueel) Dat zijn natuurlijk nooit zwart wit hokjes maar door menns bedacht. En net als bij veel andere dingen past niet iedereen helemaal in juiste vakje. Kortom je gaat zelf ontdekken wat je echte voorkeur is maar maak je er geen zorgen over. Het hoort er allemaal bij en veel meiden hebben deze ervaring. Succes!

   #
 19. Hopeloos meisje Beantwoorden 11 november 2013 at 22:37

  Hallo!
  Ik heb hier een weekje geleden een vraag gesteld over een jongen in m’n klas..
  Ik vind het echt heel lief dat je geantwoord hebt! Want meestal als ik zo’n vraag stel negeren de meesten me gewoon..
  Ik kon er ook niet over praten met vriendinnen want dat zou egt heel schaamtelijk zijn om meerdere redenen!
  Ik wou gewoon laten weten dat het heel goed gaat tussen mij en hem.. We hebbenokk meer contact buiten school ensow..
  Ik heb nu echt het gevoel dat hij me leuk vind en dan bedoel ik leuk leuk 😉 ik heb het advies gevolgd z’n nu sta ik al e en stap verder! Heel erg bedankt voor de tips!! En de rest volgt vanzelf zeker? ;P Xjes

  #
  • admin Beantwoorden 12 november 2013 at 05:22

   Hallo

   Goed te horen. Ik weet zeker dat het nu helemaal goed gaat komen. Heel veel plezier de komende tijd

   #
 20. Evert Beantwoorden 28 november 2013 at 17:22

  Hi ik ben evert en heb sinds kort een vriendin. Ze is 13 jaar en we hebben nog niet met elkaar sex gehad. ik heb daar ook geen ervaring in maar mijn vriendin heeft al eerder vriendjes gehad en heeft al best veel ervaring. Als ze met haar hand in mijn onderbroek ga kom ik gelijk klaar. Ze heeft gezegd dat ze met me naar bed wil maar ik ben bang dat ik dan zeker te snel klaar kom. Hoe kan ik zorgen dat ik dat kan uitstellen?

  #
  • admin Beantwoorden 28 november 2013 at 18:36

   Hallo Evert,
   Veel jongens komen te snel klaar. Het is dus heel gewoon dat je snel klaar komt als je nog niet zoveel ervaring hebt. Er zijn een paar trucjes om te snel klaar komen te voorkomen of uit te stellen. De eerste is dat wanneer je merkt of bang bent dat je klaar gaat komen aan iets totaal anders gaat denken. Denk even aan iets waar jij absoluut niet opgewonden van wordt en je zult merken dat de opwinding direct verdwijnt. Andere methode is de knijptechniek. Door stevig met duim en wijsvinger direct onder de eikel te knijpen stel je orgasme uit. Dit kun je ook je vriendin laten doen. Google anders even hoe dit werkt! Succes en laat maar weten of het geholpen heeft

   #
 21. Laura Beantwoorden 18 december 2013 at 19:09

  Hey!
  Ik ben een meisje van 12 jaar.
  Ik en mijn vriendin hebben een paar dagen geleden afgesproken met een vriend van haar oude school.
  Ik vind hem heel leuk, maar ik ben niet verliefd (denk ik).
  Maar, het zal heel raar klinken, ik denk de hele dag aan hem…
  Ik droom zelfs over hem zonder dat ik het wil!
  Ik kan ook niet wachten tot we nog eens afspreken met hem.
  Het is net alsof hij mij gehypnotiseerd heeft ofzo.
  Zou ik dan toch verliefd zijn?

  #
  • admin Beantwoorden 18 december 2013 at 20:37

   Hallo Laura

   De signalen die jij beschrijft horen allemaal bij verliefdheid! Ik denk daarom dat je voor het eerst verliefd bent. Zorg dat het vooral een fijne ervaring wordt en doe niets overhaast. Neem rustig de tijd om echt te ontdekken wat je voor hem voelt en geef alles de tijd. Heel veel plezier!

   #
 22. Zita Beantwoorden 22 december 2013 at 17:42

  Is het waar dat je chocolade moest eten als je je maandstonden hebt? En waarom? Xx

  #
 23. Hannelore Beantwoorden 22 december 2013 at 23:39

  Ik mis hem zo!! :'( wat kan ik daar tegen doen

  #
  • admin Beantwoorden 22 december 2013 at 23:51

   Zorg dat je voldoende afleiding hebt en niet in je eentje op je kamer gaat zitten. Daar wordt je vaak niet vrolijker van. Uiteindelijk zul je merken dat je heel langzaam en stapje voor stapje steeds minder aan hem denkt. Dan sta je weer open voor nieuwe dingen en nieuwe relaties. Enige wat helpt is dus voldoende afleiding en helaas de tijd. Probeer zo veel mogelijk leuke dingen te doen.
   Heel veel sterkte

   #
 24. Lauren Beantwoorden 4 januari 2014 at 23:47

  Hallo, ik ben Lauren en ik heb een probleempje: ik ben SUPER verliefd op iemand… Maar het probleem is; hij woont in Amerika! Hij is een zanger (een niet zo bekende). Ik ben even oud als hem. Is er een mogelijkheid om hem ooit in het echt te kunnen zien of om hem misschien wel te ontmoeten?? Ik wil het echt zo graag!!! En ik denk wel dat ik een kans maak… Help!! Zelfs als ik zijn muziek hoor val ik al flauw!! :(

  #
  • admin Beantwoorden 5 januari 2014 at 10:08

   Hallo Lauren, ik weet niet hoe oud je bent daarom even algemeen advies. Eerste vraag zou zijn: Is hij ook op jou verliefd? Dat kun je uitvinden door gewoon met hem te skypen, mailen, FB, bellen etc. Als hij voldoende aandacht aan je geeft en ook zegt dat hij ook verliefd op jou is zou ik hem vragen hoe hij het vindt als je keer langs zou komen. Als hij echt verliefd op je is kun je afspreken dat jullie ieder de helft betalen. Een ticket zal tussen de 600-900 Euro kosten als je goed zoekt en tijdig boekt. Vraag wel ook je ouders wat ze hiervan vinden!. Als dat allemaal gelukt is kun je met een bijbaantje gaan sparen voor het ticket. Als jullie allebei de helft betalen zal dat ongeveer 200 uur werken zijn en heb je in paar maanden geld bij elkaar. In die tijd kun je uitvinden of het echt de moeite waard is! Heel veel succes

   #
 25. Celine Beantwoorden 13 januari 2014 at 20:55

  Hey!
  Ik ben Celine en ik ben 13 jaar.
  Er is een jongen die ik leuk vind, ik heb hem leren kennen door een vriendin.
  Nu ben ik er achter gekomen dat hij mij ook leuk vind maar we durven het allebei niet aan te vragen… Wat nu? Xjes

  #
 26. anoniem Beantwoorden 30 januari 2014 at 19:25

  Hallo,

  Ik ben laatst gevraagd voor verkering alleen ik weet niet of ik ja of nee moet zeggen want ik wil niet dat iedereen uit de klas het weet dat we verkering hebben in het geval dat ik ja zeg (dat soort dingen worden bij mij in de klas doorverteld.) En aan de andere kant ik wil wel graag verkering wie heeft tips?

  #
  • anoniem Beantwoorden 30 januari 2014 at 19:26

   En trouwens ik ben 11

   #
  • Lucinda Beantwoorden 7 februari 2014 at 15:58

   Ja zeggen!

   #
 27. henk Beantwoorden 5 februari 2014 at 20:00

  hey .
  luister ik heb echt een kut probleem ik was verliefd op een meisje uit mijn klas en zodra ik het had verteld kwam ik erachter dat ze ook op mij was dus ik was in de eerste instantie blij. Maar toen ik het dus had verteld werd ik zomaar ineens verliefd op een ander meisje uit mijn klas waar ik vroeger nooit echt naar gekeken had maar nu ineens vond ik haar ook leuk en eigenlijk vind ik haar nog wel ietsje leuker. maar hoe moet ik dat nou gaan vertellen aan het eerste meisje, los daarvan als ik dat doen haat de hele klas me want ze gaat haar mond daar echt niet over houden

  #
  • anoniem Beantwoorden 8 februari 2014 at 19:31

   ik denk dat het moeilijk is maar ik zou zeggen tegen dat meisje waar je nu verkering hebt dat verkering toch niet zo bevalt dat je het weer wil uit maken.

   #
 28. Anoniempje Beantwoorden 7 maart 2014 at 17:09

  hey,

  ik (meisje van 10 jaar) , ben verliefd op een jongen die over mij woont.
  Maar ik durf hem niks te zeggen.
  Ik heb een beste vriendin (bff) en ik vertel alles over hem aan haar.
  Zij zegt altijd dat ik het hem moet zeggen maar ik durf niet.
  Zou ik een brief met mijn liefdes verklaring gaan insteken in zijn brievenbus?
  Ik weet het niet.
  Weten jullie wat ik moet doen ?

  Help me .
  Xoxo meisje van 10

  #
  • admin Beantwoorden 10 maart 2014 at 13:29

   Hey Meisje van 10 jaar! Wat leuk dat je verliefd bent! Geniet er allereerst van. Ik zou geen brief sturen, die kan tegen je gebruikt worden en dat is niet fijn. Probeer eerst uit te vinden of hij jou ook leuk vindt. Probeer hem een keer “toevallig”tegen te komen. Maak een praatje over zijn sport/hobby’s De volgende keer zeg je dan dat je het leuk gesprek vond en dat je een keer met hem wat wil gaan drinken of iets leuks gaan doen. Of ga een keer kijken bij zijn sportwedstrijd/optreden etc en zeg dat je toevallig in de buurt was. Op die manier kun je uitvinden of hij jou ook leuk vindt. Als dat inderdaad zo is ga je stapje verder en ga je samen wat leuks doen. Op deze manier kun je stap voor stap uitvinden of hij ook verliefd is en of hij inderdaad echt zo leuk is. Succes!!

   #
 29. anoniem Beantwoorden 10 maart 2014 at 12:14

  ik heb een vraag ik ben al een tijdje verliefd op mijn ckv docent hoe moet ik dit aanpakken want ik word stapelgek van haar als ik haar zie lopen of aan haar denk help me thnks alvast voor de reacties

  #
  • admin Beantwoorden 10 maart 2014 at 13:25

   Hallo
   Verliefd op docent is altijd erg moeilijk. Docenten gaan hier bijna nooit op in omdat ze dat officieel niet mogen, maar liefde laat zich niet door regels gelden….Probeer er eerst voor jezelf achter te komen of je echt verliefd bent of het gewoon spannend vindt. Je zit waarschijnlijk in puberteit en dan komt verliefd worden op docent vaak voor :) Dat komt omdat je ze goed kent en ze deels ook onbereikbaar zijn. De kans dat het echt wat wordt is heel klein en je moet je afvragen of het verstandig is. Mocht je er toch voor willen gaan nodig haar uit om wat te drinken of zorg dat je haar een keer in weekend tegen komt. Als ze wat drinken afwijst weet je dat het niets gaat worden…Succes!

   #
 30. Leentje Beantwoorden 5 april 2014 at 18:29

  Mijn naam is leentje (14), ik voel ,
  Niks bij de seks, wat kan ik hier aan doen?

  #
  • admin Beantwoorden 5 april 2014 at 20:17

   Hallo Leentje
   Je vraag kan ik op 2 manieren uitleggen: je voelt lichamelijk niets of geestelijk niets. Als je het lichamelijk bedoelt is het slim om samen andere standjes te proberen. Op die manier vind je samen uit wat voor beiden het fijnste is. Als het om gevoel van emotie gaat kan het zijn dat je er nog niet helemaal aan toe bent. geef het dan gewoon de tijd en dan komt het bijna altijd goed.

   #
 31. Jill Beantwoorden 28 april 2014 at 20:07

  hallo,
  Ik ben een meisje van 18 jaar elke keer als ik seks heb met mijn vriend heb ik zo’n ondragelijke pijn en ik kan best wel veel hebben maar ik verkramp gewoon echt heel erg.. Ik heb met hem gepraat en voorgesteld om alleen maar voorspel te doen totdat ike r iets op heb gevonden.. maar hij weet dat ik niet van pijpen hou ik vind het gewoon smerig en doe dat niet.. en dan maakt hij zo’n rot opmerkingen als ‘ alles wat jij wel wilt doen kan ik zelf ook wel’ ‘ we blijven gewoon neuken hoor’ ‘ wat heb ik dan aan jou..’ En dat doet echt vreselijk veel pijn :( en ik weet echt niet meer wat ik moet doen ik hou zo vreselijk veel van hem en op elk gebied is hij geweldig behalve op seksueel gebied.. en ik baal zo :(

  #
  • admin Beantwoorden 28 april 2014 at 20:21

   Hallo
   Wat naar voor je, ik ben geen expert maar weet wel dat het vaak spanning betreft. Het is iets wat veel vaker voorkomt. Leg je vriend uit dat het niet aan hem ligt maar dat jullie samen de tijd moeten nemen en samen moeten ontdekken wat voor jou werkt. Het beste zou zijn zoals je zelf aangeeft dat jullie de tijd voor elkaar nemen en rustig proberen. Ook kan een lekkere massage helpen. Je moet nooit iets doen tegen je zin in dus als jij niet van pijpen houdt doe dat dan ook niet er zijn genoeg andere dingen die jongens fijn vinden, een goede massage in combinatie van masseren van penis en ballen kan ook fijn zijn. Vraag hem wat hij naast pijpen fijn vindt en wees allebei open. Als je klachten blijven kun je er een keer over praten met een deskundige van Sense. Dat is een afdeling van GGD gespecialiseerd in voorlichting over vrijen en seks. Speciaal gericht op jongeren. Consult is gratis. Heel veel sterkte

   #
   • Jill Beantwoorden 28 april 2014 at 21:26

    hallo ,

    alvast bedankt voor de reactie! Ik kan niet het niet doen.. Ik hou zo veel van hem en doe alles voor hem maar ik voel me dan zo vreselijk en als we seks hebben lig ik helemaal met mijn armen om mijn lichaam gekrampt en huilend onder hem en hij geeft er gewoon niets om.. en als ik iets niet wil zorgt hij toch wel dat ik het wel doe en voel me echt een seksvoorwerp.. Ik heb aan hem gevraagd wat hij verder fijn vind maar hijz egt dat hij echt alleen pijpen en penetreren lekker vind.. en dat hij ook niks anders wil.. Ik ben al eens bij sense geweest maar het was niet echt een succes..

    #
    • admin Beantwoorden 29 april 2014 at 07:14

     Hallo

     Bedankt voor je reactie, ik hoop toch dat je er op een moment met hem over kunt praten. Ik begrijp dat je heeeeel veel van hem houdt, maar ik vind ook dat hij ook aan jou moet denken. Ook als het om seks gaat. Veel mannen zijn bij seks op de daad gericht, maar probeer een moment te vinden om daar over te praten. Een relatie waarbij jij het bij seks zo zwaar hebt terwijl hij zijn gang gaat ga je niet volhouden. Ik hoop dat hij net zoveel om jou geeft als jij om hem en over een oplossing wil praten. Niet een oplossing gaat werken als jullie daar niet allebei voor willen werken. Ik kan me niet voorstellen dat hij niet ook veel van jou houdt en ook niet dat hij alleen pijpen en penetreren lekker vindt. Probeer ook dat een keer bespreekbaar te maken, uiteraard op het juiste moment..Mocht er niets veranderen dan zou mijn advies, hoe moeilijk ook, toch zijn om over jullie relatie na te denken. Nogmaals heeel veel sterkte

     #
 32. emma Beantwoorden 14 juni 2014 at 14:41

  Heee, ik heb ik vraag. Als mijn vriend en ik seks hebben maakt mijn vagina soms soort scheet geluiden is dat normaal?

  #
  • admin Beantwoorden 14 juni 2014 at 19:54

   Hallo

   Dat is echt normaal, het wordt veroorzaakt doordat lucht in je vagina ontsnapt bij seks. Dat geeft een soort scheetgeluiden. Niets om je zorgen over te maken.

   #
 33. damian Beantwoorden 11 augustus 2014 at 20:57

  damian 17
  hoi kheb een vraagje ik neem mijn nicht ook van 17 vaak in de kont
  nou wil ze met mijn naar bed wat nu

  #
 34. Paul Beantwoorden 24 oktober 2014 at 21:42

  Ik ben 16 en heb gevoelens met mijn buurmeisje. Ik wil graag seks met haar hebben wat moet ik doen

  #
  • Eric Beantwoorden 25 oktober 2014 at 08:43

   Hallo Paul

   Ik begrijp dat je seks wilt hebben met je buurmeisje omdat je haar aantrekkelijk vindt. Omdat uiteindelijk te krijgen zul je het rustig aan moeten pakken. Ik weet niet of jullie al echt vriend en vriendin zijn want dat is de eerste stap. Op die manier leer je elkaar kennen en ga je steeds een stap verder met uiteindelijk seks. Hoe snel dat gaat ligt er aan hoe snel jullie ALLEBEI zelf willen. Er zijn jongens en meiden die de eerste afspraak al seks hebben en er zijn ook stelletjes die pas na 3 maanden of langer na start van hun relatie seks hebben. Zorg ervoor dat jullie er allebei aan toe zijn. Probeer haar eerst wat beter te leren kennen en ga uitvinden of zij jou ook ziet zitten. Nodig haar uit om samen wat leuks te gaan doen. En als het klikt ga je een stap verder. Uiteindelijk komt de seks dan vanzelf (en dat kan ook best snel gaan hoor) En als je het gaat doen, wel veilig!!

   #
 35. Anoniem Beantwoorden 25 oktober 2014 at 21:53

  Hallo ik zit met een klein probleempje ik weet niet of ik het zo moet noemen. Ik geil al een tijdje op mijn oudere zus van 20 (ik ben zelf 16 bijna 17.) Ik weet dat het incest is maar ik wil het gewoon is met haar doen maar ik weet niet hoe ze er op gaat reageren. Ik ben namelijk bang dat ze boos word of tegen papa of mama gaat vertellen. Wat moet ik doen en hoe ik wil het namelijk zo graag. HELP!!!!!!!

  #
 36. Anoniem Beantwoorden 25 oktober 2014 at 22:11

  Nog even iets extra over mijn zus. Ze heeft een vriend maar dat is nog al een slungel. Ze geeft me ook al een paar keer betrapt op aftrekken en porno kijken. Dus die leuter van me heeft ze al een paar keer gezien. Ze zegt ook altijd dat ze van me houdt maar dan denk ik meer als zus zijne. HELP ME! PLEASR!!!!!!!!! Mijn hoofd word er duizelig van.

  #
  • Admin Beantwoorden 25 oktober 2014 at 23:06

   Hey

   Als 16 jarige jongen zit je echt midden in de puberteit. Je verandert van jongen naar man en daar hoort ook de ontwikkeling van je sexuele gevoelens bij. In de fase van verandering kun je je zus daardoor ineens als aantrekkelijke vrouw zien en dromen sommige jongens er van om het ook een keer met hun zus te doen. Je wilt experimenteren met seks. Dat is heel normaal. Maar als je zus zegt dat ze van je houdt bedoelt ze 100% zeker dat ze van je houdt als broer en niet als (seks)partner. Laat je daar niet door verwarren. Je zet de goede relatie met je zus (voor altijd!) op het spel als je hiermee verder gaat dus niet doen! Wat dan wel? Ga op zoek naar een leuke aantrekkelijke vriendin. Dat kan door het leggen van contacten op Whatsapp, Facebook of via internet site maar natuurlijk ook gewoon door het aanspreken van een leuk meisje op school, sportclub of werk. Loop niet te hard van stapel en vraag haar eerst eens of ze iets leuks met je wil doen. Zo bouw je het op en dan komt de seks echt vanzelf. Als je er werk van maakt heb je binnen een week een leuke vriendin Dan heb je een leuke relatie waar je echt verder mee kunt en waar ook seks bijhoort. En je houdt een leuke band met je zus! Heeel veel succes!

   #
 37. luuk Beantwoorden 18 november 2014 at 15:53

  hallo.

  ik heb 9 jaar geleden via en fitness groep en vriendin gehat maar was later na en maand uit gegaan
  zij was toen 12 en ik was 18 en na 9 jaar heeft ze me weer opgezocht via facebook en hebben we weer en relatie genomen maar nu blijkt dat haar gevoelens en verliefdheid en het houden van heel wat versterkt is geworden en die van mij ook.
  en ik vraag me nu dus af hoe dat na die 9 jaar dat ze me weer gevonden heeft dat die gevoelens zo snel zijn verhoogt dan toen wand nu heeft ze der spijt van dat ze het 9 jaar geleden heeft uit gemaakt en dat ze me niet eerder heeft gezoch op facebook

  leg me dit is ff uit A.U.B

  #
  • admin Beantwoorden 18 november 2014 at 19:09

   Hallo
   Ik weet natuurlijk niet precies hoe zij gedacht heeft. Wat natuurlijk wel een rol speelt is dat zij 12 was en jij 18. Op die leeftijd een extreem verschil in denken en doen. Waarschijnlijk was jij haar eerste liefde. Dat heeft indruk gemaakt en dat heeft ze onthouden. Misschien voelde zij zich toen wel veel te jong voor een relatie. Dat staat los van of ze je leuk vond of van je hield. Ook kan het zo zijn dat haar omgeving haar beinvloed heeft omdat die haar te jonh vonden voor een relatie. Dat begrijp ik goed. Nu is zij 21 en jij 27 en is het leeftijdverschil niet meer belangrijk. Jullie zijn beide volwassen en zij denkt waarschijnlijk met goed gevoel terug aan de tijd met jou maar kan het nu ze ouder is veel beter op waarde schatten en zelf beslissen wat zij wel en niet wil.

   #
 38. anoniem Beantwoorden 3 december 2014 at 20:43

  Ik heb ewn tijdje een vriendin en ik kom wel een bij haar dan kijken we vaak film enz laatst keken we film en toen begonnen we te zoenen ik legde mijj hand haar kont en ze deed niks vandaag weer we waren aan het zoenen op haar bed weer legde ik mijn hand op haar kont en mijn andere hand onder haar shirt en op haar buik/rug ze deed er niks aan ze ging op mij liggen en we zoenden gwn verdee todat ze steeds een paar bewegingen naar voor en naar achter maakte alsof we een beetje aan het seksen waren we hadden de klerwn nog wel aan enz alleen nu weet ik niet of ze nou wel seks wil of nog niet misschien kunnen jullie me helpen

  #
  • admin Beantwoorden 3 december 2014 at 21:48

   Hallo
   Ik weet natuurlijk niet hoelang jullie elkaar kennen, maar als ik het zo hoor is het vrij normaal hoor. Dit is gewoon de eerste stap naar echte seks. Heel veel jongeren beginnen met beetje zoenen, dan volgt strelen onder kleding en stap verder elkaar strelen bij geslacht/borsten, je merkt vanzelf hoe ver je kunt gaan en begin met haar over haar onderbuik te strelen. Vraag gewoon of ze het fijn vindt. Als dat zo is ga je stapje verder. Ook het over elkaar heen schuren met kleren aan hoort daarbij. Je kunt op een gegeven moment jouw shirt uittrekken en kijken hoe ze reageert. Als zij ook haar shirt uitdoet kun je weer stapje verder gaan. Forceer het niet en belangrijkste vraag gewoon wat ze wel en niet wil en respecteer dat. Hierna kun je je jeans uitdoen en zo ga je steeds verder. Op die manier weet je vanzelf tot hoever zij wil gaan. Succes!!

   #
 39. Anoniem Beantwoorden 15 december 2014 at 17:39

  Ik ben al bijna 3jaar bij mi vriend.. Ik ven er sinds kort achter gekomen dat hij naar porno kijkt.. Ik heb hem daar ook over aan gesproken.. Sinds dien lijkt hij niet meer geïnteresseerd in mij te zijn..
  Mijn zelfvertrouwen gaan steeds naar beneden.. Nu ben ik er ook achter gekomen dat hij zelf via zijn gsm naar porno kijkt.. Het lijkt wel of hij dat elke dag doet of zelf meerdere keren op een dag..de laatste tijd hebben wij bijna zo goed als geen seks meer ..
  Ik vraag me af wat ik kan doen..
  Of het aan mij ligt of niet..
  Help!

  #
  • admin Beantwoorden 15 december 2014 at 18:30

   Wat naar voor je. Het gebeurt vaak dat jongens in puberteit veel naar porno kijken. Alles is nieuw en met internet en smartphone gemakkelijk te zien. Jongens zien dat echter vaak los van de relatie met hun vriendin. Ze zijn gewoon erg geïnteresseerd in seks en willen dat zien en er alles over weten. Ik denk dat de problemen die jullie hebben misschien wel los staan van zijn kijken naar porno. En de enige (echte) oplossing praat erover, op juiste moment, maar stel et niet te lang uit. Vraag hem of hij jou nog net zo aantrekkelijk vindt als 3 jaar geleden, vraag hem wat hem dwars zit en ook waarom jullie zo weinig seks hebben. Heel veel succes!!

   #
 40. gregory Beantwoorden 13 januari 2015 at 19:59

  Al een paar weken heb ik geen ochtenderectie meer gehad. Ik ben een jongen van 23 en had het vroeger bijna elke dag. Nou heb ik ook redelijk vaak last dat ik tijdens de seks met mijn vriendin niet de hele tijd stijf kan blijven. Eerst dacht ik dat dat psychologisch was, maar nu ik ook geen ochtenderectie meer krijg, ben ik bang dat het lichamelijk een probleem is. Kunnen jullie mij hier antwoord op geven?

  #
  • admin Beantwoorden 13 januari 2015 at 22:20

   Het is normaal dat je niet iedere ochtend een ochtenderectie hebt of dat het zelfs periode even weg bijft. Kan zijn dat je stress hebt of gewoon andere dingen hebt die je in je slaap bezig houden. Als hij met je vriendin niet altijd stijf blijft denk je misschien te veel aan andere dingen of ben je te gefocused op het stijf houden. Dan lukt het juist niet. Kijk of wanneer je masturbeert je penis wel stijf is als dat zo is is er zeer waarschijnlijk niets aan de hand en moet je proberen wat meer te ontspannen. Als je je echt zorgen maakt of situatie niet binnen paar weken verbetert kun je natuurlijk altijd even langs de huisarts. Maar beste advies (hoe moeilijk ook) probeer er minder mee bezig te zijn en over na te denken. Dan zul je bijna altijd zien dat het goed komt.

   #
 41. lisa Beantwoorden 18 januari 2015 at 10:47

  Hey ik heb ook een vraagje, een paar jaar geleden kwam er een jongen in de klas (hij werd in zijn oude klas gepest) waar ik verliefd op werd. We praatten heel veel en deden leuke dingen samen. Hij deed praatte ook met andere meiden maar met mij het meest. Één keer ging hij zelfs zijn fiets halen om daarna met mij naar mijn huis te fietsen. Toen vroeg hij of ik verliefd op hem was (ik ben erg onzelfverzekerd) en ik zei nee omdat ik bang was dat hij me zou afwijzen en negeren enzo. Een tijdje daarna kwam hij niet meer naar me toe om te vragen of we iets te kunnen doen. Hij ging me ook een maand ontlopen. En nu gaat hij met me om net als iedere andere jongen. Over een half jaar is de eindmusical. Ik zou graag willen weten of hij ook op mij is maar dat durf ik hem niet te vragen. Zien jullie uit mijn verhaal symptomen dat hij verliefd op mij is of juist van nier en weten jullie tips om het hem te vragen

  #
  • admin Beantwoorden 18 januari 2015 at 10:55

   Ik zie niet alleen symptomen, ik weet het bijna zeker dat hij verliefd op je is! Een jongen die zoveel moeite doet en dan ook nog eens vraagt of je verliefd op hem bent is verliefd op jou. Ik zou zeggen trek de stoute schoenen aan en vraag het hem als je apart met hem bent. Niet via FB of Whatsapp maar gewoon op juiste momen maar wacht niet te lang. Leg hem eerlijk uit dat je wel verliefd was op hem maar het toen niet durfde te zeggen. Vraag of hij keer mee stad in gaat om wat te drinken of vraag hem of hij je keer iets kan uitleggen etc. Dan ben je samen en kun je het rustig vragen. Heeeel veel succes!

   #
 42. Falley Beantwoorden 20 januari 2015 at 23:45

  Hooi,, ik zit niet aan de pil,, maar mijn vriend en ik willen wel naar bed (met condoom) kan dat? Zonder pil? Is de kans groot dat ik dan zwanger raak?

  #
  • admin Beantwoorden 21 januari 2015 at 06:35

   Als je condoom goed gebruikt is de kans op een zwangerschap extreem klein (vergelijkbaar met het gebruik van de pil) goed gebruiken betekent dat je vriend hem omdoet zodra zijn penis stijf is en direct afdoet zodra hij klaar gekomen is en daarna niet meer in jouw vagina komt (ook niet klein beetje) Op tijd omdoen is belangrijk omdat er in voorvocht ook zaadjes kunnen zitten en als hij klaargekomen is ook vaak nog wat sperma uitloopt. Oh ja condoom nooit door het toilet spoelen maar dichtgeknoopt in zakje weggooien. Veel plezier

   #
 43. CGroen Beantwoorden 22 januari 2015 at 19:01

  Hey
  Ik ben ga voor de eerste keer met mijn vriend naar bed.
  Maar wat als zijn penis niet in mijn vagina past?!
  Dat zou best een onhandige situatie kunnen zijn.
  Dus zou glijmiddel daarbij helpen?

  #
  • admin Beantwoorden 22 januari 2015 at 19:22

   Een penis past eigenlijk altijd in de vagina. Realiseer je dat je vagina groot genoeg is om een baby doorheen te laten gaan. Een gemiddelde baby is bij geboorte 45-50 cm lang en is dus veel groter dan de grootste penis. Wel kan het zo zijn dat je wat gespannen bent en het daardoor voelt alsof het niet past. De spieren rondom de vagina spannen zich dan aan waardoor penetratie moeilijker wordt. Daarom is het verstandig om de tijd te nemen en elkaar eerst lekker te masseren en te strelen. Hierdoor ontspan je en wordt je ook opgewonden en vochtig waardoor alles soepel en leuk verloopt. Lukt dit niet voldoende dan kan glijmiddel wel helpen.

   #
 44. Lollypop Beantwoorden 25 januari 2015 at 00:47

  Ik ben zoooooot verliefd op een jongen!! Vorig jaar zat hij op mijn school maar aangezien zijn punten niet zo best ware, is hij overgestapt naar een andere school

  #
  • admin Beantwoorden 25 januari 2015 at 16:30

   Tijd voor actie!!! Facebook, DM op twitter? Vraag of hij je ergens mee kan helpen zodat je afspraak met hem alleen hebt maar het niet meteen opvalt wat je wilt. Of loop “toevallig” keer binnen in zijn sportschool als je weet dat hij sport. Dan zeg je dat je het heel leuk vond en of je keer voor hem zal koken als bedankje. Op die manier is er altijd een weg terug en kun je elkaar beter leren kennen. Ga ervoor en heel veel succes!!

   #
 45. Hector Beantwoorden 25 januari 2015 at 20:11

  Mijn naam is hector en ik ben 17. Ik vind iemand erg leuk en probeer vaker in contact te komen. We fietsen wel eens samen naar school. Ik probeer dan een leuk gesprek te creëren alleen zegt zij niet zo veel en antwoord ze vaak wat kort. Een vriend van me zei al dat ik haar gewoon een keer voor een date moest vragen, hij had het over de bioscoop. Maar ik wil juist iets origineels.

  Wat is dus een leuk idee voor een date en hoe kan ik voor lange gesprekken zorgen? (Voor zowel de date als voor bv. whatsapp)

  #
  • admin Beantwoorden 25 januari 2015 at 20:30

   Hoi Hector
   Een gesprek op de fiets is misschien wat lastig zo vlak voor school. Je moet haar inderdaad gewoon een keer vragen. Dat is best eng. Je kunt het ook wat subtieler aanpakken en bijvoorbeeld vragen of ze jou een keer met iets wil helpen. Als je wel de stap durft te zetten kun je vragen of ze met jou wil varen door de Amsterdamse grachten. Voor paar tientjes huur je bootje dat je ook zonder vaarbewijs mag besturen en is als het beetje lekker weer is enorm leuk (en je kunt goed praten!) Ook kun je haar een keer uitnodigen en zeggen dat jij je kookkunsten graag wil laten zien (Probeer van te voren ff recept van internet dat makkelijk is en er lekker uitziet) Samen Parachutespringen is misschien wat heftig. Samen fotoshoot? Of zou ze dat te eng vinden. Ik weet natuurlijk niet waar jouw en haar interesses liggen maar als je wat meer vertelt kunnen we je aantal leuke ideëen geven. Lange gesprekken voeren gaat bijna vanzelf als het gezellig is. Je start met de luchtige onderwerpen (Hobby, film, muziek, tv series, vakantie, etc dan vertel je wat over je leven, jezelf en vraagt hoe dat bij haar zat. Dan krijg je bijna vanzelf leuk en lang gesprek. Stel haar op haar gemak want zal voor haar ook nieuw zijn vermoed ik. Als ze niet zo’n prater is dan kun je ook met vriend en een meisje dat hij leuk vindt met zijn vieren iets gaan doen. Dat is wat minder serieus en toch goede mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en gesprek gaat wat makkelijker. Heel veel succes!!

   #
 46. Sophie Beantwoorden 27 januari 2015 at 22:50

  Heei.
  Ik en mijn vriend zijn naar bed geweest. Hij was al klaargekomen, maar we zijn gewoon doorgegaan. Moet ik me zorgen maken? Zo ja, wat moet ik doen? En nog een vraag, hoe kom ik klaar?

  Kus, -S

  #
  • admin Beantwoorden 27 januari 2015 at 23:11

   Wanneer je vriend is klaargekomen (ik neem even aan aanvankelijk met condoom om en daarna niet meer) en je gaat daarna nog door dan loop je een risico. Na het klaarkomen komt er nog even navocht uit zijn penis en ook vaak nog wat sperma. Neem binnen 72 uur nadat je seks gehad hebt, en liefst zo snel mogelijk de morningafter pil. Deze kun je voor ca 13-14 Euro kopen bij Etos, Kruidvat e.d. zonder recept. Is het langer geleden ga dan zo snel mogelijk naar huisarts of GGD want dan kun je nog een andere kuur krijgen die ervoor zorgt dat je niet zwanger meer bent. Over het klaarkomen. Voor een vrouw is dat niet altijd even gemakkelijk. Het is een kwestie van goed uitproberen wat jij echt lekker vindt en wat jouw (extra) gevoelige plekjes zijn. Vertel dat ook aan je vriend en zorg voor een goed voorspel met strelen, massage vingeren e.d. Je vriend moet dus even aan het werk :) Ook kun je uitproberen welk standje jouw clitoris en g-spot het beste stimuleert waardoor de kans het grootste is dat jij ook klaarkomt. Succes!

   #
   • Sophie Beantwoorden 28 januari 2015 at 23:46

    Heey, Sophie weer
    Wij zijn doorgegaan met condoom,(alleen wel dezelfde) loop ik nosteeds risico?

    #
    • admin Beantwoorden 29 januari 2015 at 08:37

     Hallo Sophie

     Als het condoom niet afgeweest is loop je beperkt risico. Als penis slap is geworden zou er namelijk wat sperma uit condoom kunnen lopen en daar kun je in principe zwanger van worden. Beste is volgende keer om condoom af te doen weg te gooien in prullenbak en geen intiem contact te hebben totdat penis weer stijf is. Dan doe je nieuw condoom om en loop je vrijwel geen risico. Ik denk heel eerlijk dat risico in jouw geval zoals jij het beschrijft klein is maar als je niet ongesteld wordt en ook 3 dagen nadat je ongesteld zou moeten worden dat niet bent zou ik even een zwangerschapstestje halen bij drogist. Nogmaals risico is klein hoor.

     hier kun je vinden wat je moet doen mocht je toch zwanger zijn
     http://www.yinfo.nl/ongewenst-zwanger-dit-moet-je-doen/

     #
     • Sophie 29 januari 2015 at 18:55

      Heey ben ik weer hoor, (Sophie)
      Ik heb het nagevraagd aan mijn vriend, en dit is de info.
      Hij was nog stijf toen we stopte, hij is (denkt hij) na 5 min en na 53 min klaargekomen. Toen we stopte was hij nog stijf.
      En ik ben voor het laatst ongesteld geweest op 5 januari. En had seks op 27 januari. Wij denken allebei dat het eigenlijk niet zou kunnen.
      Hij had gewoon een condoom om, en die is niet afgeweest.
      En ik ben voor het laatst ongesteld geweest op 5 januari (en zoals ik heb geleerd op school) komt je ovulatie 2 weken later (dus op 19 januari) of nou ja binnen die 3 vier dagen dus tussen (17 en 21 januari) en de eicel leeft maar 24 uur toch. Dus ik kan eigenlijk niet zwanger zijn toch?! Of ik loop mezelf weer wat aan te praten. Maar ik heb je advies nodig: Wat moet ik doen? Gewoon afwachten tot ik ongesteld wordt of binnen nu en 24 uur nog snel een morningafter pil halen? Dus afwachten? / of pil?

      X
      -S

      P.s Ik ben je heel dankbaar voor je advies! Dankjewel! ♥

      #
     • admin 29 januari 2015 at 21:36

      Hallo Sophie
      De kans dat je zwanger bent is vrijwel nihil als ik dat zo lees. Theoretisch kun je niet zwanger zijn als alle data kloppen Je laatste ovulatie zal zo rond de 19e geweest zijn dat kan een paar dagen verschuiven maar als jullie seks 27 januari was is de kans echt extreem klein. Wil je 100% zeker zijn dan zou ik de morningafterpil nemen maar heel eerlijk zou ik zelf in jouw geval afwachten. Voor de volgende keer is het wel goed om te weten dat wanneer jouw vriend is klaargekomen de penis slap wordt en het condoom dus ruimer gaat zitten en er sperma kan uitlopen. Kortom ik zou afwachten tot je ongesteld wordt. Raak niet direct in paniek als dat 1-3 dagen later is dan dat je verwacht. Mocht je niet ongesteld worden dan even zwangerschapstestje halen. Mocht je dan toch zwanger blijken te zijn (wat bijna onmogelijk is als ik je verhaal lees) dan even naar GGD of huisarts voor aantal injecties die zorgen voor afbreken van zwangerschap.

      #
 47. Haantje Beantwoorden 28 januari 2015 at 16:09

  Hallo! :) Ik ben 13 jaar en ben super verliefd op iemand!! Hij doet dezelfde sport als ik dus we zien elkaar 1-2 keer per week. In het echt geeft hij mij veel aandacht, soms té veel volgens anderen… Maar als hij bv online is op Facebook stuurt hij nooit iets :( Zijn ex zegt dat dit ook bij haar zo was, maar ik heb het gevoel van niet :( de ene keer is hij heel lief en de andere keer kijkt hij niet naar mij om :'( hij zegt ook vaak dat ik mooi ben en leuk enzo maar ik denk niet dat hij er iets mee bedoelt :( dus wat moet ik doen?? Is het goed om het nu meteen te zeggen/vragen of is het beter als ik eerst wat betere vrienden ben met hem?? Xxx ps: Het is net uit met zijn ex en ook met de mijne en daarom zijn we wat closer geworden :)

  #
  • admin Beantwoorden 28 januari 2015 at 17:19

   Ik zal je even uitleggen hoe dit werkt bij jongens. Ze zijn vaak druk met heeeel veel andere dingen. Vriendin, vrienden, gaming, sport e Dat betekent niet dat hij niet verliefd op je is hoor. Als ik het zo lees dan vindt hij je echt leuk. Meiden daarentegen focussen zich echt op iets en zeker als het om verliefdheid en relatie gaat. Als hij dus op facebook is is hij in andere modus. Kan hij niks aan doen, hij verstuurt dan waarschijnlijk veel korte berichtjes aan verschillende vrienden. Jongens wisselen hun aandacht dus snel af en zijn zichzelf tot jaar of 20-21 ook nauwelijks bewust van. Het betekent dus absoluut niet dat hij niet om je geeft. Ik denk dat het beste is wanneer je hem direct vraagt of hij iets meer voor je voelt dan alleen vrienden zijn. En als dat zo is of hij verkering met je wil. Veel succes!

   #
 48. Aardbei Beantwoorden 5 februari 2015 at 20:49

  Ik ben een meisje van 12 jaar. Ik ben verliefd op een jongen ik zie hem niet vaak in het echt maar ik chat wel veel met hem maar het probleem is: altijd als we net zo goed aan het chatten zijn, of het word interessant, gaat hij opeens offline! Nu net heb ik gevraagd of we morgen konden afspreken en hij zij goed maar nu is hij opeens offline gegaan dus ik weet niet of de afspraak doorgaat, hij weet helemaal niet hoe laat enzo?! Aar Ik haat het echt!

  #
  • admin Beantwoorden 9 februari 2015 at 19:08

   ik begrijp je maar vrees dat het door verschil in denken tussen jongens en meiden komt. Jongens hebben vaak veel meer vrienden en hobbies en meiden gaan helemaal voor relatie. Probeer keer echt met hem af te spreken

   #
   • anonie Beantwoorden 9 mei 2015 at 21:14

    Niet waar… Ik ben een jongen van 13 en het is juist andersom…

    #
    • admin Beantwoorden 10 mei 2015 at 09:52

     Er zijn natuurlijk altijd verschillen dus het kan zijn dat het in jouw vriendengroep anders is maar in algemeen gaan meiden eerder voor een vaste relatie. Dat zie je in ieder onderzoek terug. Ik zie dat ook als coach binnen een groep jongeren.

     #
 49. anoniempje Beantwoorden 15 februari 2015 at 10:16

  hii,

  mijn vriend en ik hebben seks zonder condoom maar met de pil en dat ging altijd goed , in stopweek gewoon normale menstruatie enzo.
  nu is mijn laatste menstruatie uitgebleven in mijn stopweek. dat waszo 2 week terug dus heb ik besloten met de pil te stoppen om te zien wat er gebeurde of gaatgebeuren ( we hebben nu natuurlijk wel seks met condoom)
  Ik ben erg bang dat ik zwanger ben of dat het misschien wat anders kan zijn maar aangezien ik niet in nederland ben voor een lange tijd is het moeilijk om naar een dokter te gaan en hier kan je eigenlijk ook niet aan n zwangerschapstest komen.. zijn er andere manieren om r achter te komen als ik zwanger ben of als het wat anders is?

  ook had ik een vraagje over de seks want hoe langer we bij elkaar zijn hoe saaier het word.. eerst was het van beide kanten erg spontaan en passioneel maar de laatste 3/4 maand komt het eigenlijk alleen van mijn kant en is hij meer van okee even snel omdat het moet.. hoe kunnen we het weer zo spontaan krijgen en weer spanning erin brengen?
  ik weet wel zeker dat ie nog veel van mij houdt dus daar ligt het niet aan..

  en als ik zwanger ben zijn er dan manieren om het weg te halen zonder abortus? aangezien het in het land waar ik zit illegaal is.. en terug naar nederland is geen optie want we hebben al ons geld en toekomst hierin gestoken maar een kind krijgen kan ook niet vanwege werk en leefomstandigheden (ik ben 20 jaar)

  ik hoop dat je me kan helpen alvast bedankt!

  #
  • admin Beantwoorden 15 februari 2015 at 10:37

   Hallo Anoniempje

   Als het al meer dan twee weken geleden is dat je ongesteld had moeten worden dan is er een reële kans dat je zwanger bent. Het is niet 100% zeker, maar wel behoorlijke kans. Ik weet niet in welk land je woont maar haal een zwangerschapstest bij drogist, via internet, of laat die met spoed opsturen door vriend(in) uit Nederland. Kenmerken van zwangerschap kunnen zijn misselijkheid, verandering borsten, gevoeliger voor geuren maar dit is allemaal erg onbetrouwbaar. Op onze site kun je informatie vinden wat je kunt doen:

   http://www.yinfo.nl/ongewenst-zwanger-dit-moet-je-doen/

   Probleem is dat je in het buitenland zit maar er is een stichting die je misschien kan helpen

   https://fiom.nl/ongewenst-zwanger/zwanger-wat-nu/online-hulp

   Wat de seks betreft, het is normaal dat het anders wordt wanneer je elkaar langer kent. Oplossing is dat je erover praat en er samen ook echt de tijd voor neemt en extra aandacht aan elkaar besteed. Dat kan door lekkere massage bij elkaar, spannende lingerie, uitgebreid knuffelen. Samen eerst onder de douche. Maar vaak vinden jongens/mannen dat de spanning zoals die er in het begin was er af is. Dan kun je andere standjes proberen (Kamasutra e.d.) of af en toe seks op een plek buitenshuis. Dat ligt er net aan wat jullie samen leuk vinden. Het is een verkenningstocht die je samen moet doen want het is (gelukkig) per persoon anders. Kern is dat je erover praat en nieuwe dingen probeert. Passie gaat in langere relatie over in verliefdheid. Het nieuwe en spannende is er af en jullie moeten gewoon weer even de weg vinden. Met wat extra aandacht komt dat goed. Veel sterkte!

   #
 50. Sophie Beantwoorden 14 maart 2015 at 09:19

  Heey, hier ben ik weer.. Sophie,
  Ehm ik heb een moeilijke tijd achter de rug.
  Mijn ex-vriend heeft het uit gemaakt op valentijnsdag,
  Precies een maand geleden. Ik kan nergens anders meer aan denken dan aan hem, hij heeft sinds gister weer een nieuwe vriendin, waarmee hij de dag voor valentijnsdag op verliefd werd. Elke keer als ik nu tegen hem praat is het zo van: Ga weg, rot op, hou je mond enz. En dat doet echt heel erg pijn.. Echt heel erg. Maar ik snap niet dat ik nog zoveel van iemand kan houden terwijl die mijn hart al zovaak heeft pijn gedaan, en al 2 keer heeft laten breken… Ondanks alles zou ik hem zo weer terug nemen als hij het zou vragen, ookal zo ik dan iedereen in mijn omgeving pijn doen. Ik vind het gewoon raar, ik heb nog nooit zoiets voor iemand gevoeld…

  #
  • admin Beantwoorden 14 maart 2015 at 13:43

   Hallo Sophie
   Wat naar voor je! Je bent nog steeds verliefd. En dat is logisch, jij hebt er niet voor gekozen om de relatie te beëindigen. Het verwerken daarvan heeft tijd nodig.Probeer je niet vast te klampen aan iets wat er niet meer is (klinkt makkelijk maar is in praktijk moeilijk hoor) Je zult zien dat naarmate de tijd verder gaat het makkelijker wordt en je komt zeker weer een andere leuke jongen tegen alhoewel dat nu moeilijk voor te stellen is. Doe jezelf niet extra pijn door contact te zoeken. Zo wordt je alleen maar verdrietig en doet het extra veel pijn. Probeer afleiding te vinden door met vriendinnen uit te gaan en doe leuke dingen! Heel veel sterkte!

   #
 51. jeffrey Beantwoorden 1 mei 2015 at 18:38

  Hallo ik ben jeffrey
  Ik heb een vraag.
  Ik en mijn vriendin zitte nogwel id met elkaar te soelen etc en we willen het beide doen maar kan je ook naadat je bent klaar gekomen in de vagina zonder dat ze zwanger word?( zonder condoom) want mij lijkt als je bent klaar gekomen door het pijpen is alles voor een groot deel weg tog?

  Mvg jeffreg

  #
  • admin Beantwoorden 1 mei 2015 at 18:44

   Hallo Jeffrey

   Ze kan zeker zwanger worden! Het zit zo, als je penis stijf is komt er vaak al wat voorvocht uit. Ook daar kunnen zaadcellen in zitten. Van doorslikken kun je niet zwanger worden. Als je gepijpt bent en klaargekomen wordt je penis slapper. Vrijwel altijd komt er daarna nog wat sperma en vocht uit. Alhoewel de kans kleiner, ook hier zitten zaadcellen in, en je vriendin kan dus zwanger worden wanneer je zonder condoom in haar vagina gaat. Oppassen dus.

   #
 52. Sex Beantwoorden 18 juli 2015 at 21:16

  Ik ben 10 en is het dan raar als ik best veel aan sex denk ???????

  #
  • admin Beantwoorden 2 augustus 2015 at 21:16

   Nee dat is niet raar, het ligt er helemaal aan hoe vroeg je in de puberteit komt. Als je wat vroeger dan gemiddeld bent kan dat vanaf 10 jaar. Dan komen ook de seksuele gevoelens en gaat je lichaam veranderen. Dat is bij iedereen anders. Meisjes zijn vaak vroeger in puberteit dan jongens.

   #
 53. Anoniem Beantwoorden 1 augustus 2015 at 07:46

  Ik ben aan de pil. Ik slik deze altijd ‘s avonds. maar nu ben ik hem woensdag vergeten, en donderdag ook, die van donderdag heb ik vrijdagochtend genomen. De nacht op vrijdag naar zaterdag heb ik sex gehad en daarna ook de pil van donderdag genomen. maar nu ben ik aan het twijfelen of dit wel helemaal veilig is omdat ik toch 1 pil heb overgeslagen.

  #
  • admin Beantwoorden 2 augustus 2015 at 21:10

   Hallo Anoniem,
   Je loopt een klein risico. Het ligt er ook aan wanneer je normaal ongesteld moet worden 8-16 dagen nadat je ongesteld bent ligt meestal de vruchtbare periode. Als je dan seks hebt gehad loop je een wat groeter risico. Als je het echt zeker wilt weten kun je wanneer je niet ongesteld wordt zwangerschapstest doen (te koop bij Etos, kruidvat etc) Mocht je zwanger zijn dan kun je dmv paar injecties zwangerschap afbreken. Kans blijft klein dat je zwanger bent hoor

   #
 54. Lars Beantwoorden 10 augustus 2015 at 17:17

  Hallo admin en anderen.
  Ten eerste wil ik even zeggen dat ik het echt goed vind dat de admin op bijna iedere reactie reageert. En dan de reden waarom ik hier ben, ik wil graag een vriendin. Ik heb nog maar één vriendinnetje gehad, en dat ging helemaal nergens over (bijna alleen maar contact via whatsapp enzo). Bij mij op school zitten bijna geen meisjes. Ook zit ik niet op bijv. een sportclub waar ik meisjes zou kunnen ontmoeten. Heeft iemand misschien wat tips?
  Btw, ik ben een jongen van 14 jaar oud.

  #
  • admin Beantwoorden 10 augustus 2015 at 20:04

   Hallo
   Bedankt voor compliment. En dan nu antwoord Je geeft het zelf al bijna aan, je komt nu vooral op plaatsen waar je weinig meiden ontmoet. Dan wordt het wat lastiger maar niet onmogelijk hoor. Misschien heb je vrienden die op andere sporten zitten en kun je een keer mee naar een feest. Ook kun je keer naar festival of iets dergelijks gaan. Daar ontmoet je veel andere meiden in losse sfeer. Ook kun je proberen via FB (misschien onder andere naam!) wat contact te leggen of originele oproep plaatsen: ik ga koken voor 4 leuke meiden! Hoop dat je succes hebt, maar komt uiteindelijk altijd goed.

   #
 55. Lars Beantwoorden 10 augustus 2015 at 21:17

  Hallo admin,
  Bedankt voor de snelle reactie.
  Een paar vrienden van mij zitten op voetval. Daar is het niet de bedoeling dat je iemand meeneemt bij feestjes (dit weet ik doordat ik er zelf een tijdje gevoetbald heb). En zijn festivals niet vaak op mensen ouder als 14 gericht? En over dat eten, ik weet niet of daar mensen op af zouden komen. Voor hetzelfde geld ga je eten bij een of andere pedofiel. En als je dan een leuk meisje tegenkomt, bijv. in de bioscoop ofzo. Wat doe je dan?

  #
 56. Anoniem Beantwoorden 11 augustus 2015 at 09:10

  Dag admin, ik ben een jongen van 14 jaar en ben verliefd op een meisje van mijn klas.dat meisje is wel op een andere jongen en die jongen is mijn beste vriend. Wat moet ik nu doen?

  #
  • admin Beantwoorden 11 augustus 2015 at 21:47

   Hallo
   Dit is een lastig probleem en overkomt iedereen wel eens. Je kunt het op een paar manieren aanpakken: 1. Vraag eens aan je beste vriend hoe het gaat met zijn relatie en vind uit of hij echt verliefd is, als dat niet zo is kun je eerlijk zeggen dat jij wel wat voor haar voelt en hoe hij het zou vinden wanneer je haar gaat versieren. Lukt dat niet dan zul je jezelf moeten afvragen wat je belangrijker vindt: Jullie vriendschap of een relatie met dat meisje, waarvan het nog niet zeker is of zij ook verliefd op jou is. Mijn advies: kies voor de vriendschap, en mocht de relatie met jouw vriend en haar overgaan, zeg hem dan eerlijk dat je verliefd op haar bent geworden en wat hij ervan zou vinden als jullie relatie krijgen. Op die manier hou je het eerlijk en maak je kans op de hoofdprijs: een goede vriend en een leuke vriendin! Succes!

   #
 57. anoniem Beantwoorden 11 augustus 2015 at 20:31

  Ik ben 13,over 2 weken 14, en ik trek mezelf bijna iedere dag af. Dit doe ik al bijna 2 jaar denk ik. Toch ben ik nog niet één keer klaargekomen. Alleen af en toe een heel klein beetje vocht. Ik maak me hier best zorgen om. Kun je me helpen?

  #
  • admin Beantwoorden 11 augustus 2015 at 21:42

   Hallo,
   Je hoeft je geen zorgen te maken, de puberteit begint zelfs als je vroeg bent rond je 11 en als je laat bent pas op 14,15 of zelfs 16e jaar. In de eerste fase van de puberteit groeit je balzak. Pas daarna beginnen je ballen te groeien. Pas als dit proces goed is afgerond kunnen je ballen sperma produceren. Voorvocht wordt in de prostaat gemaakt. het is dus niet gek dat als je ballen nog niet uitgegroeid zijn je geen sperma produceert maar wel voorvocht kan produceren. Je zult dus nog even moeten wachten maar grote kans dat het binnen een jaar helemaal in orde komt. Geen zorgen dus je bent volstrekt normaal

   #
 58. - TheUnknownGirl - Beantwoorden 3 september 2015 at 17:51

  hallo,
  Ik ben 14.
  mijn vraag is of jongens vallen op kleine en schattige meisjes?
  ik ben verlegen en gedraag me vaak “schattig”..
  Ik zou graag willen weten of dat positief is?

  #
  • admin Beantwoorden 17 september 2015 at 07:43

   Iedere jongen heeft een andere smaak en gelukkig maar, anders zouden we allemaal verliefd worden op dezelfde!. Er zijn dus ook jongens die van kleine schattige meisjes houden. Dus dat je zo bent is zeker positief. Je moet gewoon jezelf zijn en dan komt het allemaal goed.

   #
 59. jens Beantwoorden 11 september 2015 at 05:41

  Ik hou van jou en mij een kopie verzonden met de vraag of opmerking over de liefde

  #
 60. Xlied Beantwoorden 13 september 2015 at 21:23

  Hee
  Is het raar om te proberen een relatie aan te gaan met iemand op wie je niet echt verliefd bent maar bij wie je je gewoon erg op je gemak voelt ?

  #
  • admin Beantwoorden 17 september 2015 at 07:32

   Een relatie wil je aangaan op het moment dat je je prettig voelt bij iemand, dat kan humor, uiterlijk, karakter enz enz zijn. Ook zie je vaak dat verliefdheid in het begin van een relatie nog kan komen. Wel moet je jezelf afvragen of die persoon zo bijzonder is dat jullie echt bij elkaar willen blijven. Vaak is het zo dat een gewone vriendschap niet vodoende blijkt voor een gelukkige relatie. Maar iedere relatie is anders en er is gelukkig geen voorgeschreven recept!

   #
 61. otaku Beantwoorden 22 september 2015 at 20:33

  ik zit ff in de stress nu… Ik ben super verliefd op een jongen van school hij is echt een popu joopie zeg maar.. Via kamp zijn we via whatsapp in contact gekomen en zijn we van heey hoe gaat het naar sex verhalen gegaan waarbij hij vaak fotos van zijn lul stuurt… Vaak stijf of normaal. Ik ben zelf een dik meisje die niet echt bepaald populair is ofzo ben eig altijd wel bij de jongens te vinden of in de wc hokjes. Maar nu mijn vraag ik heb dus na een ruzie verteld dat het beter is als we gewoon niet meer appen enzo het was een heel lang verhaal enzo… Maar nu ben ik dus bang.. Want wat betekend het als een jongen een foto maakt van zijn lul en verstuurd? Dat hij je leuk vind? Ofzo? Hij apte me wel enzo maar die gesprekken liepen uit op een x pijpen en seks enzo en ik ben nu 15 ik wil wel maar ik durf niet omdat mijn lichaam gewoon niet mooi is en dik. Please help me.. Gebruikte hij mij alleen of juist niet? We zijden we vaak van hou van jou kan niet zonder je eens hadden we zoon gesprek over zijn penis en dat hij toen zei van ik hak hem eraf en geef hem aan je waarop ik antwoorden van nee want een lul zonder jou wil ik niet ik wil jullie samen waarop hij zei ik ben hellemaal van jou met een hartje soms denk ik van ja hij hield van me maar dan denk ik weer van hoe kan een popu jongen op een dik lelijk meisje vallen alleen om de seks?

  #
  • admin Beantwoorden 22 september 2015 at 20:48

   Ik begrijp dat je in de stress zit. Ik denk niet dat jouw lichaam het probleem is, ook al vind je jezelf misschien niet zo mooi er zullen altijd jongens zijn die jou wel mooi vinden. Iedere jongen heeft een andere smaak en gelukkig maar want anders zou iedere jongen en meisje dezelfde partner leuk vinden. Heel veel jongens vinden een wat voller meisje juist fijn en in sommige culturen is het zelfs een teken van schoonheid. Ik vind het niet normaal dat een jongen een foto van zijn (stijve) penis stuurt. Hij is misschien in de puberteit (en dan doe je soms rare dingen) en is misschien nog erg op seks gericht. Als ik jouw verhaal zo beluister zou dat laatste best wel eens het geval kunnen zijn. Overigens stelt hij zich hier ook kwetsbaar mee op want hij weet natuurlijk nooit of jij dat tegen hem gaat gebruiken. Echter een normale start van een relatie vind ik het niet, wees dus voorzichtig. Het kan goed zijn dat hij je echt leuk vindt en misschien wat veel gefocussed is op seks. Als je dat niet prettig vindt zeg het hem gewoon! Probeer in eerste instantie (als je met hem verder wilt) eens een gewone date, gaat hij daar op in dan is hij misschien echt verliefd. Maar laat je niet direct verleiden tot seks of dingen die je niet wilt, alleen omdat jij blij bent dat zo’n leuke jongen interesse in jouw heeft. Geloof me, er zullen echt meer jongens komen die echt verliefd op je worden. Pas in deze relatie dus op dat het niet alleen om de seks gaat en ga eerst samen leuke andere dingen doen. Wil hij at niet dan is helaas duidelijk dat het hem alleen om de seks gaat, wil hij dat wel dan kun je stapje voor stapje verder. Maar doe nooit dingen die je niet wilt, en laat je nooit uitdagen om ook sexy foto’s te sturen. Op deze manier vind je vanzelf uit of hij eerlijk tegen je is. Heel veel succes

   #
 62. Wout Beantwoorden 25 september 2015 at 04:14

  Haloe,
  Ik heb nu zeg maar een vriendin.
  We hebben niet echt verkering.
  Sinds kort stellen we seks vragen aan elkaar.
  Ik krijg dan meestal een stijfe en ik zou
  Het eigenlijk graag is een keer met haar doen… Maar ik weet niet hoe ze zou reageren. Als ze het zegmaar heel erg vinden en doorvertellen aan haar vriendinen en sta ik bekent als pedo in de klas.
  Wat zou ik nu doen?
  (We zijn allebij nog maar 14 bijna 15)

  #
  • admin Beantwoorden 30 september 2015 at 19:38

   Hallo
   Het lijkt erop dat jullie allebei toegroeien naar een eerste keer. Het stellen van seks vragen is spannend en je leert elkaar een beetje kennen. heel normaal. Ik kan me ook goed voorstellen dat je daarvan opgewonden raakt en een stijve krijgt. Ook niets om je zorgen over te maken. Voordat je het met elkaar gaat doen moet je zeker weten dat jullie er allebei klaar voor zijn. Ga voorzichtig te werk. Jullie kunnen ook beginnen met gewoon een beetje tegen elkaar aanliggen en beetje voelen, eerst streel je haar en dan streelt zij jou. Eerst over haar en jouw buik en langzaam zak je wat naar beneden en merk je direct of ze dat wel of niet prettig vind, vraag haar ook jou te strelen en als je dat prettig vindt vraag je haar ook of ze in je boxer wil voelen. Op deze manier ga je rustig stapje voor stapje richting eerste seks en weet je zeker dat je er allebei aan toe bent. Zo is het voor allebei een leuke ervaring. En je wordt echt niet uitgemaakt voor pedo hoor de gemiddelde leeftijd van eerste seks ligt rond de 16 jaar dat betekent dat sommige 14-15 zijn en anderen 17-18 en soms ouder.

   #
 63. anoniem Beantwoorden 16 november 2015 at 17:51

  Ik heb een vraag zou je een make up kwastje kunnen gebreiken voor het in je kutje te doen ik hoop hier antwoord op te krijgen want doe het altijd 😋

  #
 64. jelle wellens Beantwoorden 29 november 2015 at 20:25

  ik ben een jonge van 14 en ben verliefd op een meisje van 13 uit mijn klas maar ik weet niet dat zij op mij is hoe kom ik dichter bij haar toe en moet ik zeggen dat ik op haar verliefd ben

  #
  • admin Beantwoorden 10 januari 2016 at 12:13

   Probeer elkaar “toevallig”tegen te komen, zoek uit waar ze sport, en zorg dat je elkaar tegenkomt. Maak dan een leuk praatje met haar en als ze leuk en aardig reageert vraag dan of ze het leuk vindt om dan of later wat met je te gaan drinken. Op die manier loop je geen risico en kun je toch uitvinden of zij jou ook leuk vindt.

   #
 65. etphan Beantwoorden 9 december 2015 at 22:14

  hallo,
  ik ben een jongen van bijna 18 jaar
  en ben niet echt blij over de lengte van mijn penis
  slap is hij rond de 6cm
  en stijf 9,5 cm
  wat kan ik hier aan doen..?
  moet ik naar de huisarts gaan..?
  (zelf ben ik niet langer dan 1.68)

  #
  • Admin Beantwoorden 9 december 2015 at 22:49

   Hallo

   Allereerst Je hoeft niet naar de huisarts als je verder geen klachten hebt. De lengte van je penis in slappe toestand valt gewoon binnen de maten van het gemiddelde. Gemiddeld is een slappe penis 6-7 centimeter Dat betekent dat de helft van de jongens een slappe penis van minder dan 6-7 centimeter hebben en de andere helft een iets langere penis. Net zoals de een qua lengte wat langer is dan de ander. Een stijve penis is gemiddeld 13 tot 15 cm. Je zit iets onder het gemiddelde maar ook dat valt binnen de normale waarden. Ik begrijp dat je je zorgen maakt maar in een relatie is dikte en vooral wat je ermee doet veel belangrijker. Je zult echt niet afgewezen worden om een te kleine penis. ook kan het zijn dat je wat laat in de puberteit was en dat je penis nog wat groeit. Maar ook als dat niet zo is kan ik je gerust stellen. Je bent volstrekt normaal en het past bij je lichaam. Veel sterkte

   #
 66. anoniempje Beantwoorden 10 januari 2016 at 11:50

  Hey kben een meisje van 15en ik heb een vriendje hij is 16 maar hij heeft al sex gahad en ik nog niet en ik weet niet of ik daar al klaar voor ben soms wil ik het wel maar ik weet niet wat ik moet doen en zal het veel pijn doen? We hebben al voorspel gehad maar ik ben wel wat bang dat het veel zeer zal doen . kunnen julie mij helepen voor een leuke vrijpartij ?
  Greetjs ananiem

  #
  • admin Beantwoorden 10 januari 2016 at 12:01

   Beste Anoniem
   Als je nog niet weet of je er aan toe bent moet je het nog niet doen, je weet zelf als enige en beste of je er aan toe bent! Over de pijn hoef je je geen zorgen te maken. Als jullie ruim de tijd voor het voorspel nemen en jij vochtig en ontspannen genoeg bent doet het meestal geen pijn. Je kunt eventjes wat voelen als je maagdenvlies scheurt maar de meeste meiden voelen dat niet of nauwelijks. Je kunt dat zelf ook met je vinger voelen. Het gaat erom of je er echt aan toe bent en het leuk vindt. Als je er wel aan toe bent zorg dan voor een ontspannen setting, zorg dat jullie niet gestoord worden, neem de tijd, ga bijvoorbeeld eerst samen douchen of in bad, kleed elkaar langzaam uit en ga eerst lekker tegen elkaar liggen, masseer hem en hij jou. Ga elkaar dan elkaar strelen, eerst gewoon over het lichaam en dan de gevoelige delen. Bij jongens zijn dat vaak de tepels, binnenkant dijen, ballen (wees voorzichting), toompje (kleine peesje van eikel naar penis) en de eikel zelf. Laat hem jou vingeren zodat je vochtig wordt. En mochten jullie eraan toe zijn doe dan condoom om en laat hem heel voorzictig klein stukje bij jou naarbinnen gaan. steeds iets verder. Je zult merken dat het geen pijn doet. Er kan een klein beetje bloed komen maar dat is normaal en niets om je zorgen over te maken. Heel veel plezier!

   #
 67. anoniempje Beantwoorden 10 januari 2016 at 17:14

  Danku maar zijn penis is redelik groot wat als hij er niet inkan bij mij ?
  Groetjes

  #
  • admin Beantwoorden 10 januari 2016 at 18:16

   Ik begrijp je zorgen maar ik kan je gerust stellen een gemiddelde penis is in erectie 13-16 cm. Als jouw vriend daar boven zit zal het misschien 20 cm zijn. Een vrouwenlichaam kan een baby in de baarmoeder dragen van ca 50 cm lang. Natuurlijk is dat anders, maar als jouw vriend voorzichtig is en in kleine stapjes bij jou naar binnen gaat zul je zien dat het allemaal prima past. Probeer zo ontspannen mogelijk te zijn en stop gewoon als het pijn doet. Leg je vriend uit dat je je zorgen maakt. Als je gevoel hebt dat hij te diep bij jou naar binnen gaat kun je ook een ander standje proberen. bijvoorbeeld allebei liggend op de zij of jij bovenop zodat jij de controle hebt. En nogmaals als je er niet aan toe bent gewoon nog even uitstellen. Een vriend die van je houdt begrijpt dat.

   #
 68. Bas Beantwoorden 6 mei 2016 at 13:59

  Ik kan mijn voorhuid niet terug trekken en ik wil liever niet naar de dokter of het met mijn ouders bespreken. Wat moet ik doen?

  #
  • Admin Beantwoorden 6 mei 2016 at 18:46

   Hallo

   Ik begrijp dat je dit soort zaken niet met je ouders of huisarts wilt bespreken. Omdat ik niet weet hoe oud je bent en hoever je je voorhuid wel of niet naar achteren kunt trekken en of hij vast zit of gewoon niet vergenoeg naar achteren kan geef ik je even wat algemene informatie. als je wat specifiekere info wilt kun je of even mailen naar info@yinfo of nog een vraag posten met je leeftijd en hoever je wel of niet voorhuid kunt bewegen.

   En dan het antwoord:

   Als je voorhuid “vastgeplakt” zit aan de eikel
   als je nog wat jonger bent 13-16 kan het zo zijn dat je voorhuid nog een beetje verkleeft zit aan je eikel. De voorhuid zit dan als het ware vast aan de eikel. Dat is bij veel jongens het geval en gaat vrijwel altijd vanzelf over als je ouder wordt. Als het op termijn niet lukt zul je toch even naar de huisarts moeten. De huisarts zal een hormoonzalf voorschrijven (Betamethasonzalf 1mg/g) die je gedurende 4-8 weken moet gebruiken. In 70-90% is het hiermee opgelost. Als dat uiteindelijk niet werkt zul je kleine (pijnloze) operatie moeten hebben of besneden moeten worden. Als je liever naar anonieme arts wilt kan dat in veel grote steden ook bij GGD.

   Als de voorhuid niet naar achteren kan door te kort toompje (het kleine peesje aan de achterkant van de eikel)
   Ook hier kun je eerst zelf wat aan proberen te doen door bij het douchen voorhuid steeds een beetje verder naar achteren te trekken en schoon te spoelen. Op deze manier rek je het toompje wat op. Als dat niet lukt heb je ook weer de hormoonzalf Betamethasonzalf 1mg/g nodig (zelfde zalf als voor eczeem, deze maakt huid dunner en soepeler). Vaak helpt deze methode en is probleem van tekort toompje opgelost. Als het niet werkt zal de huisarts je naar uroloog verwijzen die (pijnloos) een klein v-vormig sneetje in toompje maakt waardoor deze langer wordt. In uitzonderlijke gevallen wordt toompje doorgesneden of moet je je laten besnijden.

   Kortom, als je nog vrij jong bent komt het vrijwel altijd vanzelf in orde, ben je wat ouder dan kun je het eerst zelf proberen maar ga anders naar huisarts, of anoniem naar GGD arts. Wil je meer of specifieke info mail dan even naar info@yinfo. (NL erachter)

   Veel succes

   #
 69. samir Beantwoorden 15 mei 2016 at 20:16

  hallo ik ben samir ik ben 16 ik ben zo smoorverliefd op een meisje dat wanneer ik haar zie krijg ik altijd een warm gevoel en ik word zoverlegen en ik bloos altijd zij is 18 jaar ze is serveerster en ik ben 16 afwasser ik werk in een beachclub. ik werk al daar sinds een maandje tot nu toe is zei de enige met wie ik het echt goed kan vinden daar ze is altijd aardig tegen mij en lacht altijd naar mij. heeft iemand tips wat ik tegen haar moet zeggen

  #
  • samir Beantwoorden 15 mei 2016 at 20:18

   er is nog iets ik woon in rotterdam en zij in utrecht

   #
   • samir Beantwoorden 15 mei 2016 at 20:37

    maar we zien elkaar 3 dagen per week door werk kan iemand me messchien leren flirten of leren wat ik tegen haar moet zeggen

    #
    • Admin Beantwoorden 15 mei 2016 at 22:00

     Flirten is veel doen en proberen, in begin best eng maar je zult zien dat je ook leuke reacties krijgt. Begin klein met leuk lachen en maak opmerkingen als wat zij jij er leuk uit, of wat heb je een mooi jasje, blouse. Daarna kun je stapje verder: wat heb jij mooie ogen!, en als je durft kun je zeggen dat je haar heel graag wat beter zou leren kennen. Het is meer jouw manier van kijken in combinatie met leuke opmerkingen waardoor je laat merken dat je iemand leuk vindt. In het begin best eng maar je zult zien dat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt. succes!

     #
  • Admin Beantwoorden 15 mei 2016 at 20:39

   Hallo, wat enorm leuk voor! moet een lekker gevoel geven.Het is normaal dat je verlegen bent hoor, Je kunt luchtig beginnen met de standaard dingen: maak compliment over de leuke kleding die ze aan heeft, zeg dat ze er vandaag weer mooi uitziet. Dat vindt ieder meisje leuk om te horen. In de volgende stap kun je vragen of zij het leuk vindt om wat met jou te gaan drinken op een vrije dag, of als je het durft vraag haar of ze een keer met jou wil afspreken in kroegje, restaurantje of bios. Volg je hart en ga ervoor nee heb je en ja kun je krijgen! Het is best eng maar je zult zien dat je beloond wordt. Ik begrijp dat jullie wat verder van elkaar af wonen. Vraag haar daarom of jullie een keer voor het werk of na (als het niet te laat is) het werk wat leuks zullen doen. Heel veel succes!

   #
 70. tim Beantwoorden 20 augustus 2016 at 17:38

  ik heb vraagje ik heb voor eerst sex gehad met een mooie dame (ontmaagd) en zij kwam klaar en ik niet
  hoe kan ik dat verhelpen?
  ik ben bang als ik nog eens sex gaat hebben met de zelfde dame dat ik nog eens zal voor hebben.het nie klaar komen
  dus ik wil eens weten hoe dat komt en hoe ik dat kan voorkomen.zij kwam klaar en ik nie.

  #
  • Admin Beantwoorden 21 augustus 2016 at 17:30

   Misschien was je wat gespannen. Belangrijk is dat jullie allebei de tijd nemen. Dat betekent goed voorspel, masseer elkaar en streel elkaar over hele lichaam en daarna ook geslachtsdelen. Geef ook eerlijk aan wat je zelf fijn vindt. Bij jongens zijn vaak de tepels, binnenkant dijbeen, rand onder je eikel, kleine spiertje achterkant eikel erg gevoelig. Vraag je vriendin de plekjes aan te raken die voor jou gevoelig zijn. Met masturberen kun je uitvinden wat voor jou beste werkt. Probeer je geen zorgen te maken dat het niet lukt en geniet ervan. succes

   #
 71. Robin Beantwoorden 7 november 2016 at 18:02

  Ben een jonge van 14 en heb een vriendje, hij is ook 14. Zijn niet echt verliefd maar vinden elkaar wel super en kunnen niet van elkaar afblijven. Pijpen doen we al een half jaar en hebben “het” ook al vaker gedaan, hij in mij. Maar als hij klaarkomt voelt hij wel eens pijn in zijn ballen. Het is er niet altijd, maar soms als we net lekker bezig zijn is het er…. We gaan dan wel door omdat hij weet dat ik het lekker vind… Maar voor hem is het lastig. Wat is het en hoe kom je er vanaf? Als we “het” doen, dan voel ik een heel prettig gevoel in mijn buik. Hebben, ergens gelezen dat een jongen ook een inwendige orgasme kan krijgen… Klopt dat?

  #

Geef een reactie


Comment

btt
IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.