Welkom op Yinfo.nl, alle informatie voor pubers & jongeren.

eigen huis, crisis opvang

Soms heb je er genoeg van om thuis te wonen en in sommige gevallen gaat het gewoon niet langer thuis. Hoe pak je dat aan?

Als je heel serieuze problemen thuis hebt kun je vanaf 16 jaar in aanmerking komen voor wonen onder begeleiding. Probleem is echter dat de wachtlijsten lang zijn. Soms wel 1,5 tot 2 jaar!
Daarom is het vaak beter om samen met Jeugdzorg te kijken of de problemen binnen het gezin met gesprekken en hulp opgelost kunnen worden. Voorwaarde voor hulp van Jeugdzorg is wel dat zowel jongere als ouder(s) de hulp zien zitten.

Mocht het echt direct nodig zijn dat je uit huis gaat door mishandeling, misbruik of iets dergelijks dan is er altijd directe opvang mogelijk. Dit heet crisis opvang. Aanmelding gaat via Politie  (bel 112) of Kinderbescherming. Je krijgt dan voor een periode van maximaal 6 weken een slaapplaats bij opvang gezin of instantie. In die 6 weken wordt gekeken naar een oplossing.

Als je zelf op kamers wilt gaan wonen dan kun je door te zoeken op internet een kamer vinden. Realiseer je wel dat dat in de grote steden een stuk moeilijker is en vaak ook meer kost. Een kleine kamer in Amsterdam kost al gauw 300,- euro per maand. Daarbij deel je vaak douche, keukentje en toilet met andere kamerbewoners

op kamernet.nl kun je eens kijken wat er bij jou in de buurt te huur is en wat het kost. Uiteraard zijn er veel meer van dit soort websites. Even googlen en je vindt er zo een paar.

 

2 Thoughts to eigen huis, crisis opvang

 1. anoniem Beantwoorden 15 december 2012 at 18:26

  HATE MY LIFE

  #
  • random Beantwoorden 17 oktober 2016 at 15:03

   Het word beter :)
   Soms duurt het alleen wat langer.

   #

Geef een reactie


Comment

btt
IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.