Welkom op Yinfo.nl, alle informatie voor pubers & jongeren.

lichaam puberteit

De puberteit bij jongens

Zo rond je 12e-14e jaar beginnen de lichamelijke veranderingen veroorzaakt door de puberteit De puberteit begint als de hersenen de hypofyse hormonen vrijkomen door de rest van het lichaam. Deze hormonen, zorgen ervoor dat de zaadballen gaan groeien  Testosteron veroorzaakt de meeste van de puberteit-gerelateerde veranderingen in een mannelijk lichaam.

Ook zal bij een jongen de balzak (scrotum )en ballen (testes) blijven groeien, en de piemel (penis) zal beginnen te groeien Schaamhaar wordt dikker en meer, en je stem begint lager te worden. Jongens worden langer, en hun spieren beginnen met de ontwikkeling.

Tussen de 12,5 en 17 jaar groeit de balzak, ballen en piemel in lengte en nu ook breedte  verder . Zaadcellen (sperma) beginnen te ontwikkelen, en jongens krijgen  hun eerste langdurige erecties (stijve piemel) en hebben “natte dromen (zaadlozing tijdens slapen, ook zonder dat je aan seks denkt!). Jongens krijgen nu  gezichts-en okselhaar en de stem wordt weer lager.

Tussen 14 en 18 jaar  (soms 20) ben je volgroeid en hebben piemel, balzak  hun definitieve lengte en grootte bereikt. Je spieren zijn volgroeid en je bereikt je definitieve lichaamslengte

Om goed te groeien in de puberteit moet je:

–       goed en regelmatig eten, voldoende gezonde dingen en minimaal 150 gr groenten en 2 stuks fruit per dag

–       goed slapen, gemiddeld 9 uur per dag, makkelijkste in vast ritme

–       Goed voor je lichaam zorgen

Doe je dit niet dan kun je:

–       niet of onvoldoende groeien

–       niet of onvoldoende groei geslachtsorganen

–       concentratie verlies

–       vermoeidheid

–       depressief worden

4 Thoughts to lichaam puberteit

 1. linda Beantwoorden 21 maart 2013 at 09:06

  help ik moet voor bio iets maken over de puberteit help weet iemand nog wat

  #
  • admin Beantwoorden 21 maart 2013 at 11:42

   Hallo

   Op deze site staat best veel over puberteit: puberteit schema, ontwikkeling (bij lichaam jongen/meisje) ontwikkeling puberbrein, en nog veel meer! Meeste staat bij artikelen onder lichaam tab

   #
 2. Luna Beantwoorden 4 januari 2014 at 23:50

  Als je je maandstonden hebt moet je dan juist wel chocolade eten of juist niet? En hoe voorkom je puistjes?

  #
  • admin Beantwoorden 5 januari 2014 at 10:26

   Hallo Luna
   Op de eerste vraag is het moeilijk antwoord te geven, Het is waar dat veel meiden en vrouwen zin hebben in chocolade in de menstruatie periode. Daar is echter geen eenduidig wetenschappelijke verklaring voor. Waarschijnlijk heeft het iets met de hormonen te maken. Het kan echter geen kwaad dus als je chocolade wilt eten gewoon doen. Het is een fabel dat je van eten van chocolade meer puistjes krijgt. Puistjes voorkomen is moeilijk in puberteit. Enige wat helpt is je gezicht iedere dag schoonmaken met lauw water, GEEN zeep gebruiken.

   #

Geef een reactie


Comment

btt
IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.