Welkom op Yinfo.nl, alle informatie voor pubers & jongeren.

Cultuur

Alhoewel een cultuur steeds blijft veranderen zijn er toch wel een aantal kenmerken die bepalend zijn voor de Nederlandse Cultuur. Misschien zou je anders zijn gaan denken doordat sommige politici met veel aandacht in de media wat anders roepen, maar Nederland is voor het overgrote deel nog een tolerant land. Dat betekent dat de meeste mensen de verschillen tussen mensen accepteren (en ook leuk vinden dat er verschillende mensen zijn!) en dat dus ook niet gek vinden. Of je nu man, vrouw, hetero, homo, Moslim, Katholiek, Turk, Chinees, Marokkaan bent, Iedereen is gelijk en krijgt de zelfde kansen. Dezelfde rechten, maar ook dezelfde plichten!

In Nederland leven we, anders dan in veel andere landen, in een democratie. Dit betekent dat de mensen van het land bepalen wat er gebeurt. Dat doen zij door iedere 4 jaar hun volksvertegenwoordigers te kiezen: onze Tweede Kamer en dus de door het volk gekozen politici. Natuurlijk doen zij niet altijd wat jij wilt, maar je hebt vanaf je 18e jaar wel invloed.

Ook zijn de meeste mensen in Nederland vrij modern van opvatting. Er kan best veel. Hier is Nederland beroemd (en in buitenland soms berucht) om: Onze coffeeshops waar je zomaar een joint kunt roken zonder dat je direct in de cel zit, De openlijke en gezellige hoerenbuurten in Amsterdam, onze vrijheid als het gaat om seksualiteit en omgaan met bloot: Topless zonnen op het strand, met volkomen onbekenden naakt onder de douche in een sportkleedkamer, we vinden het allemaal heel gewoon. In veel anderen landen denken ze daar anders over.

Ook zijn we een goed georganiseerd land. we hebben onze zaakjes vaak goed op orde: goede wegen, goede- en veilige luchthavens en luchtvaartbedrijven, goede bescherming tegen onze natuurlijke vijand het water. Met dijken en oplossingen die wereldberoemd zijn.

We bieden iedereen kansen: Ook al heb je geen geld, als je echt je best doet kun je nog altijd een goede toekomst opbouwen. De overheid en veel instellingen ondersteunen je met geld en advies om een goede opleiding te volgen en daarmee een goede toekomst! Want, we zijn ook een land van diploma’s! We hebben een hoog opgeleide bevolking en dus kom je niet al te ver zonder een goede schoolopleiding. Voor je inspanningen wordt je wel beloond met een betere baan en dus later meer geld!

Wel moet je je net als in veel andere landen aan de regels, onze wetten, houden. Wetten zijn eigenlijk de afspraken die we met elkaar gemaakt hebben om het plezierig met elkaar te houden. Maak je een keer een kleine fout als jongere, dan hoef je vaak niet direct de cel in. Je krijgt wel straf, maar vaak de eerste keer een lichte straf om je te leren waarom het fout is wat je gedaan hebt. Dit heet een HALT afdoening of een taakstraf. Onder het deel Politie van deze site kun je daarover meer lezen.

 

 

 

1 Thought to Cultuur

  1. William Anthony Beantwoorden 10 april 2015 at 08:18

    Zeer interessant! Belicht ook de andere kant.

    #

Geef een reactie


Comment

btt
IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.