Welkom op Yinfo.nl, alle informatie voor pubers & jongeren.

school kiezen

een goede  school opleiding kiezen

Een goede school opleiding met diploma is in Nederland hééééél belangrijk. We zijn echt een land van diploma’s en zonder diploma wordt het in Nederland heel erg moeilijk om een goede toekomst op te bouwen. Het kiezen van de juiste school en richting is dus  erg belangrijk voor je toekomst. een school moet bij je passen! Soms vindt je een wat grotere school prettig en soms past een kleinere school beter bij je.

Als het goed is heb je op de basisschool in groep 8 een Cito of Nio test gedaan. Hierdoor weet je welke schoolsoort bij je past. De school moet niet te makkelijk maar ook niet te moeilijk voor je zijn. Beiden is niet prettig. Ook moet de school niet al te ver weg zijn en moet het een goede school zijn.

De overheid houdt nauwkeurig bij of een school voldoet aan de eisen. Dit gebeurt door ieder jaar de school te beoordelen op prestaties. Dit heet een schoolvenster
Op deze site kun je de prestaties en scores van alle deelnemende scholen bekijken:

schoolvo.nl

Als je uit het buitenland komt en geen Cito of Nio toets hebt gemaakt dan is het kiezen van juiste richting en school best moeilijk. In sommige steden zijn er speciale scholen met extra begeleiding voor taalachterstand. Aan de hand van een IQ-, beroepskeuze- en taaltest kun je in overleg met de school bepalen wat bij je past. Denk goed na wat bij je past en verdiep je in de inhoud van de verschillende richtingen binnen een school zodat je écht goed weet wat bij je past.

 

 

No comments yet.

Geef een reactie


Comment

btt
IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.